Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pronssimitalisti Ella Junnila on elänyt mitalihuumaa kisojen päättymisestä asti – "Puhelin on soinut lähes taukoamatta..."

Puolan Torunista kuului kummia heti maaliskuun alkajaisiksi: suomalaiset yleisurheilijat kahmivat yleisurheilun halli-EM-kilpailuista peräti kolme mitalia.

Yksi heistä oli Tampereen Pyrintöä edustava korkeushyppääjä Ella Junnila. 22-vuotiaan Junnilan ylle on asetettu kovia odotuksia jo pidemmän aikaa, ja EM-pronssi täytti nämä odotukset.

– Puhelin on soinut lähes taukoamatta viikon. On ollut ihana saada palautetta ja kuulla, miten mun suoritukset on koskettanut ihmisiä, Junnila kertoo.

– Olo oli tietenkin ikionnellinen! Heti kisan jälkeen ja nyt viikko kisan jälkeen. Nyt kun aikaa on kulunut on tullut mukaan myös äimistynyttä fiilistä.

Yksi onnittelijoista oli tietysti oma äiti, Ringa Ropo. Edellisestä hyppylajin halliarvokisamitalista oli kulunut 32 vuotta: silloin asialla oli Ropo.

– Millaista palautetta äärimmäisen onnellisesta ja ylpeältä vanhemmalta voi odottaa? Onnestahan äiti meinasi pakahtua ja antoi sen kuulua, tytär muistelee.

Entinen ammattiurheilija on osannut psyykata nuorta hyppääjää myös oikeaan suuntaan. Aikansa julkkisurheilijoihin lukeutunut Ropo tietää omakohtaisesti senkin, millaisia onnistumisen paineita huippu-urheilija voi kohdata. Junnila osoitti Torunissa kylmää päätä: korkeus 194 meni yli kolmannella yrityksellä, 196 sitten ensimmäisellä.

– Olin ja olen oikein tyytyväinen 196 cm hyppyyn. Siinä ei ollut mitään ylimääräistä. Hyppy tuntui hyvältä ja varmaan teoriassa olisi voinutkin mennä enemmän, mutta jossittelu on hieman turhaa tässä kohtaa, Junnila pohtii.

Seuraavaksi Junnilasta odotetaan ensimmäistä suomalaista kahden metrin ylittäjää. Sillä tulostasolla lähestytään mitalipallia jo olympialaisissakin.

– Jos haluaa karrikoida, kaikkea voi aina parantaa. Tasaisten tulosten kautta syntyvät myös huipputulokset, ja tämä pätee myös kahden metrin ylitykseen.

Juuri tasaisuus on Junnilan mukaan valttia olympialaisten alla.

– Treenit on pystytty tekemään suunnitelmien mukaan ja toivon mukaan tilanne maailmalla säilyykin sellaisena, että niin on myös myöhemmin keväällä, Junnila selvittää..