Julkinen ja yksityinen työnvälitys lähtevät yhteistyöhön Tampereella – "Haluamme tehostaa työnvälitystä"

Työllisyyttä lähdetään hoitamaan Tampereella nyt uudenlaisella yhteistyöllä. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Henkilöstöpalveluyritysten liitto ja Suomen Kasvupalveluiden tuottajat ry ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyön syventämiseksi.

Sopimuksen myötä työnhakijoille mahdollistetaan uusia ja aiempaa nopeampia tapoja löytää työtä. Uudenlaista yhteistyötä rakennetaan osana työllisyyden edistämisen kuntakokeilua.

Kumppanuussopimuksen tavoitteena on uudenlaisen yhteistyön avulla nopeuttaa työnhakijoiden työllistymistä ja edistää yritysten tarvitseman työvoiman saantia. Uusilla yhteisillä palveluilla halutaan vastata toimintaympäristön muutoshaasteisiin, kuten työn murrokseen sekä edistää Tampereen kasvua, kilpailukykyä ja vetovoimaa.

– Työmarkkinatilanteessa, jossa yritysten rekrytointiongelmat eivät ole ainakaan parantuneet, haluamme tehostaa työnvälitystä yksityisen ja julkisen yhteistyöllä, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työllisyysjohtaja Regina Saari kertoo.

Sopimuskumppanit ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä työllisyyden edistämiseksi, mutta yhteisiä strategisia tavoitteita ei ole aiemmin luotu. Nyt palveluja sovitetaan yhteen aiempaa suunnitelmallisemmin.

– Yksityisillä ja julkisilla toimijoilla on erilaisia vahvuuksia asiakaspalvelussaan. Yhdistämme nämä vahvuudet yhteisiksi voimavaroiksi, joiden avulla työnantajia ja työnhakijoita palvellaan. Yhteistyötä on tarkoitus vahvistaa myös työllisyyden hoidon muulla saralla ja laajentaa mahdollisesti koko Pirkanmaalle, Saari kertoo.

Kumppanuussopimus on voimassa Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilun ajan kesään 2023 saakka. Työllisyyden kuntakokeilussa kunnat ottavat aiempaa vahvempaa roolia julkisista työvoima- ja yrityspalveluista.

Kunnat kehittävät uusia palveluja eri toimijoiden yhteistyönä – tavoite on nostaa työllisyysastetta Suomessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut