Haku korkeakouluihin alkaa – Näin valintakokeet aiotaan järjestää Tampereen yliopistossa

Haku korkeakouluihin alkaa keskiviikkona 17.3. kello 8 ja päättyy keskiviikkona 31.3. kello 15. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.

Yliopistot ovat yhdessä linjanneet, että kevään ja kesän 2021 valintakokeet järjestetään fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa. Suunnitelma on tehty ottaen huomioon vallitseva pandemiatilanne ja sen edellyttämät turvajärjestelyt. Muutoksia kokeiden toteutustapaan voi tulla vain siinä tapauksessa, että viranomaismääräykset niitä edellyttävät.

Yliopistot ovat laatineet hakijoille turvallisuusohjeet, joissa käsitellään muun muassa kokeisiin matkustamista ja toimintaa koepaikalla.

Yliopistot suosittelevat, että hakijat välttävät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita sekä sinä aikana, kun he osallistuvat valintakokeisiin. Kokeisiin saapuessa ja koetilanteessa täytyy noudattaa 2 metrin suojaetäisyyttä. Yliopistot edellyttävät maskin käyttöä valintakokeissa.

Omaehtoisessa tai virallisessa karanteenissa tai eristyksissä olevat eivät voi osallistua valintakokeisiin. Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Siksi riskiryhmiin kuuluville ei voida erikseen tarjota koronavirukselta suojautumiseen liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä.

Tampereen yliopistossa valintakokeita järjestetään huhti-kesäkuun aikana. Ensimmäinen valintakoe on 6.4.-16.4. järjestettävä teatterityön koulutuksen valintakokeen toinen vaihe. Koulutukseen haettiin kevään ensimmäisessä yhteishaussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut