Pirkanmaalla selvitetään, miten take away- ruoan ympäristökuormitusta vähennetään – hankkeeseen kaivataan yrityksiä useista kunnista

Ruoko-hankkeessa kehitetään pakkaus- ja kierrätysratkaisuja take away -ruoan ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Kuvituskuva. Arkisto / Aapo Siippainen

Riina Haapala

Pirkanmaalla käynnistyy EU-rahoitteinen hanke, jonka avulla vähennetään take away -ruoan ympäristökuormitusta. Tätä varten Tampereen ammattikorkeakoulun Ruoko-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja. Hankkeessa on mukana ravintoloita, kuljetus-, pakkaus- ja IT-alan yrityksiä.

Tavoitteena on saada mukaan yrityksiä Tampereelta, Nokialta, Ikaalisista, Lempäälästä, Pirkkalasta, Valkeakoskelta, Ylöjärveltä, Sastamalasta ja Virroilta.

Maakuntahallitus suuntasi Ruoko-hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 135 120 euroa. Hankkeen jatkorahoitukseen varaudutaan vuonna 2023. Hankkeen osatoteuttaja on Tampereen korkeakoulusäätiö.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut