Kaupunkilaisia kutsutaan mukaan visioimaan tulevaisuuden Tamperetta

Teemu Nurmi

Tampereen kaupunki on aloittanut uuden kaupunkistrategian valmistelun. Valmistelussa halutaan kuulla laajasti tamperelaisten näkemyksiä tulevaisuuden Tampereesta. Kaupunkilaiset voivat kertoa ajatuksistaan vastaamalla kyselyyn mun.tampere.fi-sivustolla. Kysely on avoinna 15.3.–11.4.2021.

Kaupunkistrategia on tärkein Tampereen kaupungin johtamista ja toimintaa ohjaava asiakirja. Se on pitkän aikavälin suunnitelma, johon on koottu suuret linjat, joiden mukaan kaupunkia kehitetään tulevina vuosina.

– Alkuvuodesta käynnistettiin asiantuntijavalmistelu, jossa pohditaan Tampereen tulevaisuutta eri näkökulmista ja tuotetaan aineistoa strategiatyön pohjaksi. Tulevaa strategiaa pohjustavia keskusteluja käydään useiden kuukausien ajan. Kesäkuun kuntavaaleissa valitaan uusi kaupunginvaltuusto, joka tulee ohjaamaan strategian valmistelua ja edelleen päättämään kaupunkistrategiasta syksyllä 2021, kertoo strategiajohtaja Reija Linnamaa tiedotteessa.

Asukkaille suunnatun kyselyn lisäksi tamperelaisten näkemyksiä kartoitetaan muillakin tavoin. Keskusteluja Tampereen tulevaisuudesta käydään kevään aikana muun muassa ikäihmisten, maahanmuuttajien, kehitysvammaisten ja päihde- ja mielenterveyskuntoutujien kanssa. Eri-ikäisten lasten ja nuorten tulevaisuuden toiveita kootaan strategiatyön pohjaksi. Strategiatyössä kuullaan myös kaupungin vaikuttamistoimielimiä ja edustuksellisia neuvostoja, kuten Järjestöedustamoa ja nuorisovaltuustoa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut