Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle tulee uusi festivaali – "Yhteisöllisyys ja oheistoiminta ovat tärkeitä"

Kesäjuhla: Festivaali nimeltään Festivaali soi elokuun lopussa Pyynikillä.

Kaupunki ei ole koskaan valmis, eivätkä ideat lopu ihmisiltä.

Pyynikin kesäteatterin ympäristö on valjastettu ennenkin musiikkitapahtumien temmellyskentäksi, mutta ohjelmatoimisto Alt Agency & Management vie vision seuraavalle asteelle.

Festivaali-niminen festivaali tarjoaa musiikkia ja elämyksiä elokuun 27.–28. päivinä.

– Festivaalin järjestäminen on ollut puheissa noin vuoden verran, idea taisi saada alkunsa jo kesällä 2019. Pyynikille olemme joitain keikkoja myyneetkin, mutta emme itse järjestäneet mitään, Esa Tontti Alt Agencystä kertoo.

Tamperelaisyritys tuottaa Festivaalin yhdessä Hailuodon Bättre Folk -tapahtumaa järjestävän Is This Art! -firman kanssa. Molempien tapahtumien esiintyjäkaartissa on sekä listamenestyjiä että uusien tuulien edustajia.

Tampereen elokuussa koetaan muun muassa Olavi Uusivirta, Samuli Putro, Maustetytöt, Vesta, Ruusut, Yona, Iisa, Litku Klemetti, Jukka Nousiainen, Risto sekä Erika Vikman.

Tampereen tapahtumatarjonnasta on ehkä puuttunut juuri tämän kaltainen tapahtuma.

– Jos on mahdollista saada tämän hetken puhutuin cross over -artisti Erika Vikman esiintymään, niin kysyisin mieluummin miksi ei, Tontti vastaa uteluun syntisten pöydän ylipapittaren soveltumisesta Festivaalin esiintyjälistaan.

– Festivaali tarjoaa kävijöilleen tapahtuman luonteelle sopivia palveluita ja ennen kaikkea pitkään kaivattua hyvää menoa. Nämä asiat yhdistettynä ajankohtaiseen artistikattaukseen tekevät tapahtumasta ainutlaatuisen, Tontti visioi.

Jos korona suo, Mansen suvi on jälleen täynnä tapahtumia, elävää musiikkia ja kuumaa sykettä. Normaalimaailmassa kesäkauden lähes jokainen viikonloppu antaa mahdollisuuden sukeltaa huvittelun pyörteisiin.

Tontti kuitenkin uskoo, ettei sekään ole välttämättä riittävästi.

– Toivoisin Tampereen kesään enemmän tapahtumia, olemme kuitenkin suuri kasvukeskus. Ehkei Tamperetta mielletä muualla niin kesäkaupungiksi esimerkiksi tapahtumien puolesta kuin vaikka Turusta ajatellaan?

Festivaali on ohjelmistoltaan lähellä Uusi Tampere -juhlaa, jonka peruskiveä Tontti oli aikoinaan muuraamassa. Promoottori kuitenkin painottaa, että Festivaali on oma, tuore lukunsa tamperelaisessa juhlatarjonnassa.

– Festivaalin kaltaiselle festivaalille on aina paikka suomalaisella tapahtumakentällä. Tampereen ja Pyynikin sijainti on oivallinen tapahtuman järjestämiselle sen keskeisen sijainnin ja hyvän julkisen liikenteen ja majoituspalveluiden vuoksi.

– Tampereen tapahtumatarjonnasta on ehkä puuttunut juuri tämän kaltainen tapahtuma, joten uskomme täyttävämme tarpeen, joka juuri meidän kohderyhmällä on. Rakennamme boutique-festivaalia, jossa yhteisöllisyys ja kaikki ohjelmaan sopiva oheistoiminta ovat tärkeitä, Tontti kuittaa.