Mela pystyssä Karibialle ja takaisin Tampereelle – nyt iski manserokkariin vahva ukulelefiilis – "Tällä hetkellä myydyin soitin Suomessa"

Janne Juutinen innostui ukulelestä niin paljon, että sitä kuullaan radiosoittoon asti päätyneellä Ukulele-Beibillä. Janne Juutinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Erilaisissa musiikkiprojekteissa viime vuosina ja viime aikoina esille tullut tamperelainen Janne Juutinen on ehtinyt kovaäänisemmän musisoinnin lomassa ottaa haltuun myös kevyemmän kielisoittimen, nimittäin ukulelen.

Ukuleleen liittyy asiayhteydessä myös Popeda-kitaristi Costello Hautamäki, jonka demosta sai alkunsa laulu nimeltä Ukulele-Beibi. Vahvasti Havaiji-henkisyyttä sisältävän kappaleen kuunnelleet saattavat löytää biisistä paljonkin tuttua kuvastoa.

Tekstin vahvan mela pystyssä-kuvaston osalta heräilee kysymyksiä siitä, onko käynyt niin kuten Popedan Matkalla Alabamaan -kappaleessa ettei pulla oikeasti tarkoitakaan konkreettista pullaa.

– Kun Costellon demo tuli, olin samoihin aikoihin juuri hankkinut ukulelen ja opetellut soittamaan sitä. Samaan aikaan tietysti tajusin, että kyseessä on todella kova rokkibiisi. Soitin kappaleeseen pohjat ja huolehdin siitä, että ukulele soi tietenkin alusta loppuun, Juutinen muistelee.

Juutista viehättää ukulelessä vahvasti se, että sillä saa vaivattomasti aikaan hyvin kepeän tunnelman. Kielisoitinta pidetään yleisesti helposti teknisesti opittavana soittimena, ja fyysisesti se on kitaraan verrattuna helppo ottaa mukaan vaikka reissuun.

– Muistan kuulleeni, että se on tällä hetkellä myydyin soitin Suomessa. Ei mikään ihme kun halvimmat taitavat olla ihan muutamia kymppejä, mutta oikeasti hyväsoundisen ukulelen löytää jo alle satasella, Juutinen innostuu.

– Ukulelehan on nykyään myös koulusoitin, mikä on mielestäni todella hieno juttu! Minun aikanani oli vaan nokkahuilu. Itse testasin ensimmäistä kertaa ukuleleä silloin kun olin kyläilemässä paikassa jossa seitsemänvuotias lapsi oli saanut soittimen lahjaksi, hän jatkaa.

Soittimesta on ollut apua myös koronan aiheuttamiin tunnetiloihin.

– Saan siitä itse ainakin paljon positiivista energiaa, ja se kyllä on oikeasti auttanut pitämään vähän mielialaa parempana kun miettii tätä hetkeä, kun koko maailma on jumissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut