Ratikan avoimen koeliikenteen aloitus siirtyy, ratikat jatkavat ilman asiakkaita – "Meidän on pakko toimia vastuullisesti ja siirtää ajankohtaa"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Ratikan avoimen koeliikenteen aloitusta siirretään heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Koronatilanteesta johtuen avoimen koeliikenteen aloitusta matkustajien kanssa on päätetty siirtää toukokuulle. Koeliikenne aloitetaan kuitenkin alkuperäisen aikataulun mukaisesti 1.4. – ilman asiakkaita.

Tampereen Ratikan avoimessa koeliikenteessä viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat.

Ratikan kyytiin otetaan silloin maksavia asiakkaita, mutta Ratikka ei liikennöi vielä säännöllisesti eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole vielä voimassa.

Samalla kuljettajat ja liikenteenohjaajat saavat arvokasta kokemusta matkustajien kanssa aikataulun mukaan ajamisesta.

Koronatilanteen vuoksi avointa koeliikennettä ei voida aloittaa 1.4. matkustajien kanssa, mutta se aloitetaan kuitenkin ilman heitä.

Koeliikennevaiheessa tehdään asiakastestausta kuten aiemminkin, suljetuissa pienissä ryhmissä.

Tampereen Ratikan avoimen koeliikenteen aloittamisen ajankohdan siirtämisestä toukokuulle on päätetty Tampereen Ratikan liikennöintiallianssin toimesta ja sitä on arvioitu myös Tampereen kaupungin häiriötilannejohtoryhmässä.

Tarkka päivämäärä päätetään koronatilanteen mukaan. Aiheesta tiedotetaan uudelleen huhtikuun alkupuolella.

– Kiinnostus Ratikkaa kohtaan on huipussaan, ja aiempien kokemusten ja saadun palautteen perusteella on syytä olettaa, että mahdollisuus päästä Ratikan kyytiin ensimmäistä kertaa saisi suuren ihmisjoukon liikkeelle. Tästä syystä meidän on pakko toimia vastuullisesti ja siirtää ajankohtaa, jolloin Ratikalla matkustamista pääsee kokeilemaan avoimesti, Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo tiedotteessa.

Joukkoliikenteeseen tuli 22.2. tartuntatautilain perusteella velvoittavia toimenpiteitä, joista huolehditaan tarkasti myös Nysse-liikenteessä niin busseissa kuin raitiovaunuissakin.

Avoimen koeliikenteen aloituksessa noudatetaan voimassaolevia suosituksia ja määräyksiä.

– Voimme olettaa, että jonkinlaiset koronarajoitukset ovat voimassa vielä silloinkin, kun aloitamme Ratikan avoimen koeliikenteen. Olemme varautuneet myös tartuntalain velvoitteisiin Tampereen Ratikassa. Toivomme toki, että koronasulun toimet purevat hyvin, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö selventää tiedotteessa.

– Valmistaudumme lukuisin toimenpitein turvalliseen avoimen koeliikenteen käynnistämiseen. Raitiovaunuihin asennetaan käsidesiautomaatit, matkustajapaikkojen määrää rajoitetaan määräysten mukaisesti ja informoimme matkustajia kuulutuksin, ohjevideoin ja opastein. Vaunut ovat hyvin ilmastoituja, mutta ilmanvaihto tehostuu, kun kaikki ovet avataan joka pysäkillä. Ratikat saavat myös antibakteerisen pinnoituksen, joka tappaa virukset pinnoilta muutamassa minuutissa. Lisäksi vaunut siivotaan joka päivä tehostetusti, Sirviö listaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut