Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 75-vuotialle rokotusaikoja terveysasemille, tarjolla AstraZenecaa – Tavoite: kaikki yli 75-vuotiaat rokotettu maaliskuun loppuun

Yli 75-vuotiaiden Ratinan rokotusajat loppuneet ja uusia aikoja avattu terveysasemille, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Kaupungin terveysasemilla rokotetaan AstraZenecan rokotteella, jota Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uuden ohjeen mukaan annetaan myös yli 70-vuotiaille. Rokotteet tulevat pienissä erissä ja rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kun rokotteita saadaan Tampereelle.

Tampereen kaupungin mukaan terveyspalvelujen neuvonnan puhelin on hyvin ruuhkainen, joten jos ei voi käyttää verkkoajanvarausta, kannattaa puhelimessa jonotuksen välttääkseen soittaa ensi viikolla, jolloin myös tulee uusia aikoja yli 75-vuotiaille varattavaksi.

Tavoitteena on, että kaikki yli 75-vuotiaat tamperelaiset saavat rokotteen maaliskuun loppuun mennessä.

Myös samassa taloudessa yli 75-vuotiaan kanssa asuva omaishoitaja, jolla on päätös omaishoidon tuesta, tai samassa taloudessa yli 75-vuotiaan kanssa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt voivat nyt varata ajan rokotukseen.

Terveysasemien lisäksi yli 75-vuotiaille annetaan rokotuksia Ratinan rokotusyksikössä , jossa rokotetaan Pfizer-Biontecin mRNA-rokotteella.

Tällä hetkellä kaikki ajat Ratinan rokotusyksikköön on varattu eikä uusia aikoja Ratinaan voida antaa ennen kuin rokotteita saadaan lisää.