Kikka!-elokuvan ohjaaja kertoo, millainen tarina laulajasta tehdään valkokankaalle – IL: "Tämä on meidän tulkintamme"

Sara Melleri nähdään Kikan roolissa. Marica Rosengård
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vuonna 2005 edesmenneestä laulaja Kikasta eli Kirsi Viilosesta on parhaillaan työn alla elokuva, jonka on tarkoitus saada ensi-iltansa alkuvuonna 2022.

Iltalehti on haastatellut elokuvan ohjaajaa Anna Paavilaista, joka kertoo oman näkemyksensä siitä millainen kokonaisuus on työn alla.

– Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 1980-luvun arvomaailmasta, Paavilainen kertoo Iltalehdelle.

Elokuva ei käsittele Kikan lapsuutta tai nuoruutta, vaan alkaa suoraan artistiurasta. Suomalaisia muusikkoelokuvia on arvosteltu aiemmin siitä, että artistin päihdeongelmilla on tunnuttu paikoitellen mässäilevän jopa tarpeettomasti.

– Toki hänen elämäänsä kuuluivat myös vaikeat ajat päihteiden kanssa, mutta nämä ajat eivät ole päälauseena elokuvassa. Enemmänkin Kikan elämänilo ja se, mitä hän on antanut ihmisille: miten paljon hän on tuonut iloa ja rakkautta, Paavilainen kuvailee.

Kikkana elokuvassa nähdään Sara Melleri. Näyttelijä tietää oman sukutaustansa kautta suomalaisen taiteilijan haurauden elämän edessä: näyttelijän isä, kirjailija ja runoilija Arto Melleri menehtyi myös vuonna 2005.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut