Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postimuseo alkaa kerätä nyt omakuvapostimerkkejä – "On mielenkiintoista nähdä ovatko aiheet pysyneet samoina"

Postimuseo on avannut keräyksen omakuvapostimerkeistä nettisivuilleen. Tarkoituksena on kartuttaa museon kokoelmia ja nähdä millaisia merkkejä on teetetty ja miksi. Tarinat merkkien takana kiinnostavat.

Omakuvapostimerkkejä näkee harvoin niiden henkilökohtaisuuden takia. Vain pieni osa on myynnissä ja painokset ovat tavallisesti melko pieniä. Omakuvamerkeissä on usein oivalluksia ja taustalla saattaa olla tarkkaan mietitty ajatus tai käyttötarkoitus.

Merkkejä on monesti teetetty useampia tai suunniteltu kokonainen lähetys aiheeseen liittyen. Joiltain saattaa löytyä omakuvamerkkien sarja tai laajempi kokoelma omia merkkejä.

– Omakuvapostimerkkejä on voinut teettää 2003 alkaen. Meillä on kokoelmissamme omakuvamerkkejä, mutta nyt haluamme laajentaa aineistoamme. On mielenkiintoista nähdä ovatko merkkien aiheet pysyneet samoina. Nyt keräämme myös tarinoita omakuvamerkkien takana, koska ne luovat merkityksellisyyttä, kertoo kokoelmapäällikkö Pirjo Mattila Postimuseon tiedotteessa.

Postimuseo tallentaa omakuvakuvamerkit tarinoineen arkistoon ja koostaa aineistosta esittelyn Viestinviejät-näyttelyyn Tampereelle museokeskus Vapriikkiin ja verkkosivuille.

Keräykseen ja näyttelyyn voi osallistua lähettämällä Postimuseon nettisivujen kautta kuvan omakuvamerkistä ja kertomalla siihen liittyvän tarinan. Postimuseo ottaa yhteyttä niihin, joiden merkit soveltuvat näyttelyyn.

Keräykseen osallistuneiden kesken arvotaan viisi kappaletta Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -kirjoja ja postimerkkejä.