Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki käynnistää koirankakkakeskustelun: "Ulosteperäinen jäte saattaa levittää tauteja toisiin koiriin ja jopa ihmisiin, koiranpissa taas puolestaan suurina määrinä aiheuttaa korroosiota"

Lumien alta paljastuvat koiranjätökset puhuttavat erityisesti keväisin. Tampereen ympäristönsuojeluyksiköstä muistutetaan, että koirankakat on kerättävä viheralueilta, kaduilta, kävely- ja pyöräteiltä ja niiden reunoilta sekä muilta yleisiltä alueilta kaikkina vuodenaikoina. Kakkapussi on laitettava sekajäteastiaan.

Mikäli puiston tai väylän roska-astia on täynnä, jätepussi tai -pakkaus kannattaa viedä seuraavaan astiaan, jossa on tilaa ja lopulta vaikka oman pihan sekajäteastiaan. Tarastenjärven jätekeskuksessa sekajäte käsitellään hygieenisesti Tammervoiman hyötyvoimalassa.

Koiranjätöksistä on haittaa niin ympäristölle kuin liikkujillekin. Ulosteperäinen jäte saattaa levittää tauteja toisiin koiriin ja jopa ihmisiin. Koiranpissa taas puolestaan suurina määrinä aiheuttaa korroosiota erilaisiin pylväisiin, sähkökaappeihin ja muihin vastaaviin rakenteisiin.

Järjestyslaki velvoittaa koiran ulkoiluttajaa huolehtimaan, ettei koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Jätelaki taas puuttuu ympäristön roskaamiseen.

Tampereen kaupungin useista puistoista ja väylien varrelta löytyy reilut 100 koirankakkapussiautomaattia. Erityisesti koirapuistot on varustettu pussiautomaateilla ja tilavilla roska-astioilla. Keskustasta löytyy myös mainosrahoitteisia kakkapussitelineitä. Vuosittain koirankakkapusseja hankitaan yli 20 000 eurolla kaupungin yleisille alueille.