Kangasalla juhlitaan 100-vuotiasta yhteiskoulua – nyt jännitetään, miten käy syksyisten juhlien korona-aikana

Kangasalla on tarkoitus juhlia sata vuotta täyttävää yhteiskoulua. Merkkipäivää vietetään syksyllä, mutta vielä on koronan takia epävarmaa, millaiset juhlallisuudet siihen voidaan kytkeä.

– Lähtökohtaisesti lauantaina 4. syyskuuta puoliltapäivin alkavan juhlan keskiössä ei ole juhlasalissa istuminen, vaan entisten oppilaiden keskinäiset luokka- ja ryhmätapaamiset sekä koko toisen asteen nykytiloihin tutustuminen. Opetustiloja voi varata etukäteen oman luokan tarpeisiin, kertoo asiasta Kangasalan Yhteiskoulun ja Lukion Senioreiden Marjatta Pöllänen.

Juhlaväen tarjoamisista vastaa Kangasalan Tredussa tulevat kondiittorit Finnentien toisella puolella Roine-kampusta. Illalla luokkatapaamisilla voi olla omat jatkot koulutilojen ulkopuolella.

– Pandemian vuoksi esimerkiksi viime vuoden riemuylioppilaiden tapaamiset on jouduttu perumaan. Tänä vuonna siis juhlitaan sekä 1970 että 1971 ylioppilaiksi kirjoittaneita, Pöllänen selvittää.

Helmikuun alussa Kangasala-Seuran jaosto Kangasalan Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit sai 1 500 euroa avustusta Björkqvist-rahastolta yhteiskoulun 100-vuotisnäyttelyn järjestelyihin Kangasalan Museossa. Näyttely on auki kesäkuukaudet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut