Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

VR:n juniin maskipakko – "Jos maski unohtui kotiin, sen voi ostaa junahenkilökunnalta"

VR asettaa kauko- ja lähijuniin maskipakon. Syynä on heikentynyt koronatilanne ja asiakkaiden toive.

VR:n junissa on ollut maskisuositus syksystä lähtien. VR:n mukaan maskinkäyttö vaihtelee alueittain ja parhaimmillaan jopa 90 prosenttia matkustajista käyttää junissa maskia.

VR:n tavoitteena on saada kaikki ne matkustajat, joilla ei ole terveydellistä syytä käyttämään maskia junissa. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia syksystä 2020 lähtien kaikissa kauko- ja lähijunissa.

– Olemme onnistuneet pitämään junat todella turvallisina koko korona-ajan. Junissa ei ole todettu yhtään tartuntaa asiakkailla, eikä henkilökunnallamme ja haluamme, että tilanne säilyy yhtä hyvänä myös nämä pandemian viimeiset kuukaudet. VTT:n ja kansainvälisten tutkimusten mukaan tartunnan saamisen riski joukkoliikennevälineissä on hyvin pieni maskia käyttämällä. Tällä viikolla alkaneen sulkutilan myötä koemme luontevaksi ja vastuulliseksi ottaa käyttöön maskipakon kaikkiin juniimme, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

VR:n maskipakko alkaa torstaina 11. maaliskuuta. Junan kyytiin pääsee maskitta, jos siihen on terveydellinen este. VR ei vaadi todistusta esteestä vaan sen toteaminen henkilökunnalle riittää.

– Huomautamme maskittomuudesta, ja ratkomme tilanteet yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jos maski unohtui kotiin, voi sen ostaa junahenkilökunnalta kaukoliikenteen junissa, kertoo Simola.

Oman seurueen käyttöön varatussa hytissä tai makuuhytissä ei tarvitse käyttää maskia. Maskia on kuitenkin käytettävä junaan noustessa ja junassa liikkuessa.