Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallisen pronssimitalin saavuttanut tamperelainen Ella Junnila valittiin olympialaisiin, mukana myös uimari Ida Hulkko – joukkue täydentyi viidellä urheilijalla

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut viisi uutta urheilijaa Tokion olympiajoukkueeseen.

Olympiakomitean hallitus vahvisti valinnat tiistaina, ja paikan olympiajoukkueeseen saivat Ida Hulkko (uinti), tuore arvokisamitalisti, Tampereen Pyrintöä edustava Ella Junnila (yleisurheilu, korkeushyppy), Kristian Pulli (yleisurheilu, pituushyppy), Henri Ruoste (ratsastus) ja Tuula Tenkanen (purjehdus).

Junnila voitti viikonloppuna yleisurheilun halli-EM-kisoissa pronssimitalin, ja ylitti samalla Tokion olympialaisiin vaadittavan tulosrajan 196. Nykyisin Tampereella opiskelujen kautta asuva Kristian Pulli saavutti kisoissa samaten pronssia.

Suomen joukkueeseen on nyt valittu 12 urheilijaa, kun ensimmäisessä valinnassa joulukuussa 2019 joukkueeseen nimettiin Lotta Henttala, Matti Mattsson, Satu Mäkelä-Nummela, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tuuli Petäjä-Sirén, Topi Raitanen ja Kaarle Tapper.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo, että olympiajoukkueen toisessa valinnassa keskityttiin niihin urheilijoihin, joilla on jo tässä vaiheessa hankittuna olympiapaikka Tokioon, ja joiden ei enää tarvitse kilpailla edustuspaikoista muiden suomalaisurheilijoiden kanssa.

– Olympiakarsinnoissa on edessä todella tiivis kevät ja toisaalta urheilijoiden arki ja valmistautuminen kisoihin on poikkeusoloissa haastavaa. Valitsimme nyt joukkueeseen viisi hienoa urheilijaa, joilla kaikilla on onnistuessaan vahva menestyspotentiaali Tokiossa. Tällä aikaisella valinnalla haluamme tukea näiden urheilijoiden mahdollisuutta keskittyä maksimaalisesti omaan tekemiseensä ja itsensä kehittämiseen kohti olympialaisia, Lehtimäki sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.