Hyvät naiset ja herrat, tässä tulee Rambo, skeittaava julkkiskoira Tampereelta – "Esityksissä pärjää pitkälti huumorilla"

Suomalaisia televisionkatsojia viihdytti sunnuntaina 7. maaliskuuta tulleessa MTV3:n Talent Suomi -ohjelman jaksossa tamperelainen Rambo Staffi, skeittaava koira.

9-vuotiaalla staffordshirenbullterrierillä on kokemusta jo noin 60 esityksestä eri puolilla Suomea, mutta nyt Rambo ja hänen omistajansa Minna Talvitie pääsivät ensimmäistä kertaa näyttämään taitojaan valtakunnan tason julkisuudessa.

Tuomaristolta ei hellinnyt jatkopaikkaa, mutta pitkäaikainen haave esiintymisestä Talentissa täyttyi.

– Meiltä toivottiin lisää vauhtia ja olisimme varmaan voineetkin nopeuttaa tempoa, mutta pelasimme esityksen niin sanotusti varman päälle. Toivon kuitenkin, että esityksestä välittyi ihmisille se, miten paljon koiran kanssa harrastamisesta voi nauttia ja sellaisia kommentteja olen paljon saanutkin, Minna Talvitie sanoo.

Rambon ura alkoi 3-vuotiaana, kun Talvitie näki televisiossa skeittaavan koiran. Skeittaus oli alkuun Rambolle ja Minnalle vain harrastus. Aluksi Minna vei Rambon työpaikalleen koululle tervehtimään lapsia ja kertoi heille samalla koirista. Pian mukaan tuli idea ilahduttaa lapsia Rambon kanssa temppuilemalla.

Ensimmäiset esitykset olivat marketin pihassa päiväkotiryhmälle parivaljakon aiemmassa kotikaupungissa Seinäjoella. Rambon ja Minnan näkyvimmät esitykset uudessa asuinkaupungissa Tampereella ovat olleet Tampereen kaupungin perinteisessä jouluparaatissa talvella 2019 ja lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPumin tapahtumissa Hiedanrannan Kuivaamolla, joissa on ollut parhaimmillaan 600 kävijää.

– Esiinnyimme myös SirkusRakkausPumPumin vappu-livestreamissa 2020. Rambon esitystä seurattiin 3600 ruudulta, Talvitie muistelee.

Rambo-staffin into on ylitsepursuavaa ja välillä se häiritsee keskittymistä esityksiin.

– Esityksissä pärjää pitkälti huumorilla. Yleisön mielestä on hauskaa, jos koira hölmöilee omiaan kesken shown. Välillä Rambo on niin innoissaan, että se kitisee ja kiljahtelee kesken skeittauksen kovalla äänellä. Aluksi se hävetti, mutta asia on pitänyt vuosien varrella vain hyväksyä, Minna Talvitie nauraa.

Taiteilijakaksikon voi kesäisin bongata pitämässä hauskaa Kaukajärven skeittiparkki Iso-Vilusella sekä Ratinan kauppakeskuksen ympäristössä. Ympärivuotiset treenitilat löytyvät Leinolassa sijaitsevasta Perheliikuntakeskus Hipasta.

– Näin korona-aikana on vaikea sanoa, milloin pääsemme taas esiintymään johonkin tapahtumaan, mutta nyt voimme keskittyä kuvaamaan uusia YouTube-videoita.

Rambo Staffin virallinen YouTube-kanava löytyy https://www.youtube.com/results?search_query=rambostaffi

Siellä on muun muassa uunituore, yli kymmenminuuttinen kulissien takana -video Rambon ja Minnan matkasta Talent-kuvauksiin ja takaisin kotiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut