Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan liitto toivoo rahoitusta lähijunapilotin jatkoon – "Palvelut paranevat valtion ja kuntien yhteistyöllä"

Joulukuussa 2019 alkanut Pirkanmaan lähijunaliikennepilotti sai jatkoa tälle vuodelle. Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n välisellä sopimuksella henkilöjunaliikenteen ostaminen jatkuu kuluvan vuoden kesäkuun loppuun saakka.

Sopimus sisältää jatko-option loppuvuodesta.

– Lähijunaliikenteen pilotin jatkuminen loppuvuodesta edellyttää, että eduskunta myöntää lisätalousarviossa junaliikenteen ostamiseen lisärahoitusta, sanoo Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Ministeriön ilmoitus optiokaudesta pitäisi tulla maaliskuun loppuun mennessä.

Koskelan mukaan Pirkanmaan lähijunapilotin toimijat toivovat liikenteen jatkuvan. Tätä tukee myös Tampereen seudun MAL-sopimukseen (maankäyttö, asuminen, liikenne) kirjattu seudun ja valtion yhteinen tahtotila.

– Sopimuksen mukaisesti lähijunaliikenteen edellytykset ja palvelut paranevat valtion ja kuntien yhteistyöllä. Tesoman junaseisake on valmistumassa elokuussa. Lisäksi Nokian, Lempäälän ja Oriveden liikennepaikkoja parannetaan, toteaa Koskela.

Lähijunaliikenteen lisääminen kiinnostaa Pirkanmaalla. Tampereen seutu laatii parhaillaan selvitystä kehittämistarpeista. Sastamala tekee selvitystä ja Mänttä-Vilppula sekä Parkano ovat olleet aktiivisia junaliikenteen lisäämiseksi.

Samaten Akaan Toijala koetaan pääradalla merkittäväksi asemapaikaksi.