Avi kiristää rajoituksia Pirkanmaalla: yli kuuden hengen yleisötilaisuudet kielletään, turvavälit taattava lain nojalla

Kaupungin varhaiskasvatuksen tiloissa suositellaan kasvomaskia työntekijöille ja huoltajille, ei lapsille. Kuvituskuva. Katja Juurikko
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kiristää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueen kokoontumisrajoituksia torstaista alkaen

Kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Tämän lisäksi aluehallintovirasto velvoittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen toimijoita varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

Päätös on voimassa ajalla 11.–31.3.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan päätökset ovat välttämättömiä pandemiatilanteen hillitsemiseksi.

Pirkanmaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri arvioi lausunnossaan aluehallintovirastolle, että lisääntyvien tartuntamäärien voidaan olettaa vaikuttavan viiveellä terveydenhuollon kuormittumiseen myös Pirkanmaalla.

Aluehallintovirasto kieltää kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset PSHP-alueella sekä Punkalaitumen kunnassa. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kuusi ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Tartuntatautilain voimaan tullut muutos edellyttää suoraan lain nojalla, että asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet muun muassa turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Turvavälit pitää taata asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa

Aluehallintovirasto velvoittaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukaisella päätöksellä PSHP-alueella toimijat varmistamaan yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää.

Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit. Keinot toimijat voivat määritellä itse. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

EDIT 9.3. kello 10.55: Korjattu päätöksen voimaanastumispäivä torstaiksi 11.3.

Turvavälit pitää taata asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa

Päätös koskee seuraavia toimijoita:

yksityiset yhteisöt, säätiöt ja muut oikeushenkilöt

yksityiset elinkeinonharjoittajat

kunnat ja kuntayhtymät

uskonnolliset yhdyskunnat

julkisoikeudelliset laitokset.

Päätös koskee toimijoiden

sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun

rajattuja ulkotiloja, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan vastaa toiminnan järjestäjä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut