Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ensimmäisenä päivänä tämä kaikki ei vielä pysynyt mielessä... – Tässä kolmen viikon rajoituslista Tampereen kaupungilla

Maanantaina alkanut uusi rajoitusten aika on herättänyt vielä paikoin epäselvyyksiä, miten Tampereen kaupungin palveluita tulevan kolmen viikon aikana käytetään.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi jo viime viikolla uusia rajoituksia koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ohjausryhmän uudet suositukset otettiin käyttöön myös Tampereen kaupungin palveluissa.

Perusopetuksen yläluokat ja toinen aste siirtyvät etäopetukseen 8.–28. maaliskuuta. Koululaisten etäopetuksen lisäksi Tampereen kaupunki ottaa käyttöön myös muita tiukkoja rajoitustoimenpiteitä, jotta nopeasti kiihtyvä koronaepidemia ja tarttuvampien virusmuunnosten leviäminen saataisiin hallintaan.

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa 8.–28.3. ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa mukaan lukien jäähallit ja uimahallit on mahdollista vuonna 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8.–28.3., ellei OKM/THL turvaohjeistusta voida noudattaa. Turvaohjeissa mainitaan muun muassa yli 12-vuotiaiden maskien käytöstä, puku- ja pesuhuonetilojen käyttörajoituksista sekä siitä, että toiminta tapahtuu vakiintuneessa ryhmässä.

Uimahallissa mahdollistetaan kuntouttava ja vastaava toiminta. Uimahallit ovat avoinna uimahallien aukioloaikoina uimakoululaisille ja erityisuimakortin haltijoille. Aikataulu tarkentuu myöhemmin verkkosivulle www.tampere.fi/uimahallit

Nuorisotilat pysyvät suljettuina 8.–28.3.2021 yli vuonna 2008 syntyneiltä. Toimintaa toteutetaan suljetuissa pienryhmissä, joihin on ilmoittauduttu ennakkoon. Nuorisotiloissa noudatetaan yleisiä turvallisuusohjeita huomioiden turvavälit, maskin käyttö, käsihygienia ja että tiloihin tullaan ainoastaan terveenä.

Vapaan sivistyksen opetustoiminnan kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina 8.–28.3., ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, mikäli opetus voidaan toteuttaa OKM:n/THL:n turvaohjein.

Tampereen kaupungin kirjastoissa on mahdollista vain varausten nouto, aineiston palauttaminen sekä tietokoneen lyhytaikainen käyttö (15 minuuttia). Lainausalueelle on lisäksi tuotu pieni valikoima aineistoa lainattavaksi. Kokoelma- ja oleskelutilat on suljettu. Kirjastoautojen iltareittejä jatketaan, mutta autossa voi asioida vain yksi asiakas kerrallaan. Kaikkien kirjastoissa asioivien tulee käyttää maskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Museokeskus Vapriikki, Museo Milavida, Tampereen taidemuseo, Muumimuseo, Sara Hildénin taidemuseo ja Kulttuuritalo Laikku ovat suljettuina yleisöltä 8.–28.3. Muumimuseon sulku jatkuu 16.4. saakka näyttelyvaihdon vuoksi.

Vapriikin museoravintola Valssi myy lounasta mukaan 8.–28.3. arkisin kello 10.45–14 sekä kahvilatuotteita tiistaista perjantaihin kello 10–16. Vapriikin museokauppa on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10–16. Kahvila Amurin Helmi myy lounasta mukaan arkisin klo 10.30-14 ja kahvilatuotteita mukaan ma-pe klo 8-15 ja la 9-16.

Tampereen kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan kuuden henkilön rajoitusta 8.–28.3.

Tampereen kaupungin toimipisteissä noudatetaan laajaa maskisuositusta. Kaupungin työpaikoilla on etätyösuositus kaikissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille lähipalveluina.