Tampere haluaa muuttaa Nekalan koulun kulttuuritaloksi

Tampereen kaupunginhallitus päätti 8. maaliskuuta pidetyssä kokouksessaan käynnistää tarveselvityksen Nekalan koulun muuttamisesta kulttuurikäyttöön. Tilat mahdollistavat monimuotoista toimintaa kulttuurin käyttöön ja tiloissa on valmiita fasiliteetteja erityistarpeille.

Rakennus vaatii vähintään sisäilmapainotteisen peruskorjauksen, joka mahdollistaisi tilojen käyttöönoton kulttuuritoimintaan. Sisäilmaremontin alustava kustannusarvio on 6-8 miljoonaa euroa. Koulun kiinteistölle ei ole suunniteltu muuta käyttöä ja sen myyminen muuhun käyttöön on haasteellista.

Nekalan koulun kunnostamiseen kulttuuritilaksi voidaan kytkeä myös Nekalan kirjaston tulevaisuuden suunnitelmat sekä kaupungin avustusyhteisöjen tilatarpeet. Kohteen toimintaperiaatteet ja konsepti määritellään tarkemmin tarveselvityksen yhteydessä.

Kaupunginhallituksen linjauksen mukaan samalla käynnistetään asemakaavamuutoksen laadinta koulun tontin täydennysrakentamiseksi asuinkäyttöön.

Lisäksi kaupunginhallituksen linjauksen mukaan aloitetaan hallinnointimuutoksen valmistelu Hirvitalon, Kurpitsatalon, Tahmelan huvilan, Rajaportin saunan ja Hatanpään pesulan sekä Takahuhdin taiteilijatalon siirtämiseksi ulkoisesta vuokrauksesta sisäiseen vuokraukseen. Muutoksella tunnustetaan kulttuurikäytössä olevat tilat kulttuuritiloiksi ja niiden kunnossapitovastuu siirtyy vuokralaiselta kaupungille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut