Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyn varhaiskasvatuksen paikkojen haku on alkanut

Elokuussa 2021 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku alkaa Tampereella on alkanut maanantaina. Haku päättyy 28. maaliskuuta.

Nyt järjestettävään hakuun kannattaa osallistua, jos perhe jo tietää tarvitsevansa lapselle hoitopaikan ensi syksynä. Elokuussa päivähoitopaikkoja vapautuu runsaasti eri puolilla kaupunkia, kun esiopetukseen siirtyvä ikäluokka lähtee päiväkodeista.

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden myös hakuajan ulkopuolella. Hoitopaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin päivähoidon tarve alkaa.

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin internetsivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi käydä täyttämässä Tampereen palvelupisteessä (os. Frenckelin aukio 2 B) arkisin kello 9–16 välisenä aikana

Varhaiskasvatuspalvelut käynnistyvät päiväkodeissa 9. elokuuta, kun kesän toimintakausi päättyy.

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, eri hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikan hakemisesta saa kaupungin verkkosivuilta. Verkkosivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista.

Paikkojen hakemiseen ja muihin palveluita koskeviin kysymyksiin vastaa kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelu puh. 040 800 7260 (soittoaika arkisin kello 9.00–12.00) tai sähköpostilla varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi.

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa myös seutukunnan muista kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi). Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan.

Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan, joten hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos varhaiskasvatuspaikkoja jää vapaaksi.