Tampereen Ratikan koeajot laajenevat – nyt kuljetaan Taysin alueella sekä Etelä-Hervannan päätepysäkillä

Ratikka ottaa seuraavaksi haltuun sellaisia seutuja Tampereelta, joissa se ei ole aiemmin käynyt. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Ratikka liikkuu ensimmäistä kertaa Kalevassa Tampereen yliopistollisen sairaalan, Taysin, alueella sekä Hervannassa Insinöörinkadun ja Makkarajärvenkadun välillä 15. maaliskuuta alkaen.

Raitiotiejärjestelmän testaukset kestävät alueilla 26. maaliskuuta saakka, ja testejä tehdään myös useammalla vaunulla yhtä aikaa. Tampereen Ratikan koe- ja koulutusajoja jatketaan samaan aikaan normaalisti jo käyttöönotetuilla alueilla. Niitä tehdään tällä hetkellä arkisin noin klo 8 ja 16 välillä. Ajopäivät tulevat pitenemään kevään aikana, kunnes liikennöinti aloitetaan elokuussa.

Tampereen Ratikan koeajot ulottuvat maanantaina 15. maaliskuuta ensimmäistä kertaa Taysin alueelle ja Etelä-Hervantaan Makkarajärvenkadulle.

– Saavutamme jälleen merkittävän virstanpylvään Tampereen Ratikka-ajassa, kun pääsemme aloittamaan koeajot kahdella uudella alueella. Tämän jälkeen on jäljellä enää Hatanpään valtatien ja sitä kautta linja 1:en käyttöönotto ja koeajot ennen liikennöinnin aloittamista, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö selventää.

Koeajoalueilla liikutaan ensin hitaalla, noin viiden kilometrin tuntinopeudella, ja liikenteen sujumista turvataan liikenteenohjaajilla. Tiistaina 16. maaliskuuta ovat vuorossa liikennöintinopeuden mukaiset koeajot, jolloin Ratikan nopeus vaihtelee välillä 20-40 km/h.

– Ratikka liikkuu nyt uusille alueille, joten on jälleen syytä muistuttaa liikenneturvallisuudesta. Nyt koeajettavilla osuuksilla on esimerkiksi paljon liittymiä, joten reitin varrella asuvien ja toimivien on hyvä kerrata raitiotien liikennesäännöt, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri Niina Uolamo toteaa.

Ratikka liikkuu Kalevan koeajoissa Teiskontietä Kaupinkadun liittymästä Tekunkadulle ja sieltä Kuntokadun liittymän kautta Lääkärintielle. Hervannassa koeajo-osuus lähtee Insinöörinkadulta Atomipolulta ja etenee Arkkitehdinkadun ja edelleen Tohtorinpuiston kautta Makkarajärvenkadulle ja Hervantajärven päätepysäkille.

– Liittymäalueilla ja tonttiliittymissä tulee olla tarkkana ja varsinkin raitiotien liikennevalojen toimintaperiaatteisiin kannattaa tutustua Tampereen Ratikan sivuilla, Uolamo jatkaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut