Kahden naisen välienselvittely johti puukotukseen parkkihallissa – Syyttäjä vaatii puukottajalle vankeusrangaistusta tapon yrityksestä

Kahden naisen keskinäinen riitatilanne johti joulun välipäivänä tamperelaisessa parkkihallissa siihen, että toiselle naisista vaaditaan nyt ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä.

Tilanteessa puukotetuksi joutunut nainen oli haastehakemuksen mukaan huitaissut kerran toista naista kasvoihin. Tämän jälkeen lyöty nainen oli vastannut tilanteeseen lyömällä tätä ainakin neljä kertaa veitsellä, jossa oli yhdeksän senttimetrin pituinen terä. Iskut olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia: ne osuivat kaulaan, rintaan ja olkavarteen. Lisäksi nainen löi puukoniskujen jälkeen nyrkillä.

Syyttäjä Aleksi Mäkisen mukaan väkivalta oli ollut sen verran runsasta, että tilanteessa on ollut surmaamistarkoitus. Vaihtoehtoisena syytenimikkeenä tapahtumissa on törkeä pahoinpitely. Syytenimike eroaa tapon yrityksestä siinä, että pahoinpitelyssä ole surmaamistarkoitusta.

Veistä käyttänyt nainen on ollut vangittuna tekopäivästä lähtien, eli useamman kuukauden ajan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut