Raitiotien ajojohtimien asennus sekä kaikki raitiotietyöt valmiit Kalevassa ja Hervannassa

Teemu Nurmi

Raitiotieallianssi on saanut valmiiksi ajojohtimien asennustyöt Taysin alueella sekä Etelä-Hervannassa.

– Ajojohdinasennusten päättymisen myötä kaikki Kalevan ja Hervannan raitiotietyöt ovat nyt valmiit. Maaliskuun puolivälissä näillä uusilla alueilla aloitetaan myös ratainfran testaus vaunukalustolla, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus kertoo tiedotteessa.

Kalevan viimeiset ajojohdinasennukset tehtiin alkuvuonna Teiskontieltä Kekkosentien ylittävälle ratasillalle, Tekunkadulle, Lääkärintielle sekä Taysin alueella sijaitseville raitiopysäkeille eli Taysin ja Kaupin kampuksen pysäkeille.

Hervannassa viimeiset ajojohdinasennukset tehtiin Insinöörinkadulla Atomipolulta lähtien Tohtorinpuistoon ja sieltä edelleen Makkarajärvenkadulle ja Hervantajärven päätepysäkille. Ajojohtimien asennus on raitiotien rakentamisen viimeisimpiä työvaiheita.

Raitiotien ensimmäiset ajojohdinasennukset tehtiin Itsenäisyydenkadulla vuoden 2019 tammikuussa. Ajojohdinta raitiotien osalle 1 (keskusta-Hervanta, Tays-Hatanpään valtatie) tulee kaikkiaan noin 35 kilometriä.

Raitiotien rakentaminen sekä Kalevassa että Hervannassa aloitettiin keväällä 2017, ja Hervantaan asennettiin ensimmäiset kiskot jo saman vuoden toukokuussa. Kalevassa isoimpia työkohteita ovat olleet Kekkosentien ylittävä ratasilta, Teiskontie, Sammonkatu ja Sammonaukio, joita rakennettiin useassa eri vaiheessa.

Parhaillaan työt osalla 1 ovat käynnissä Hatanpään valtatiellä, jossa tehdään vesihuoltotöitä, Otavalankadun tunnelin korjaustöitä, nupukiveystöitä Hämeenkadun liittymässä sekä ajojohtimien asennuksia. Raidetyöt Hatanpään valtatiellä valmistuivat viime syksynä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut