Pirkanmaan koronatestausstrategia muuttuu, katso uudet toimenpiteet

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri laajentaa asteittain niiden oireettomien henkilöiden testaamista, jotka ovat jäljitystyön perusteella altistuneet koronavirukselle.

Altistuneiden testauksella pyritään tehostamaan epidemian hallintaa. Se perustuu sosiaali- ja terveysministeriön päivitettyyn strategiaan.

STM:n päivitetyssä strategiassa esitetään oireettomien henkilöiden testaamista tietyissä tilanteissa ja testauskapasiteetin salliessa.

Pirkanmaalla on jo pitkään tehty kohdennettuja oireettomien henkilöiden seulontoja tilanteissa, joissa se on ollut epidemiologisesti perusteltua yksittäisten tartuntaryppäiden hallitsemiseksi ja tartuntaketjujen katkaisemiseksi.

Jatkossakin koronavilkkuhälytyksen saaneiden henkilöiden on suositeltavaa varata koronatestiaika heti, jos heillä tulee lieviäkään oireita. Pelkästään Pirkanmaalla oleskelleiden, oireettomien koronavilkkuhälytyksen saaneiden henkilöiden ei tässä vaiheessa ole välttämätöntä varata koronatestiaikaa, ellei heillä ole koronavilkkuhälytyksen lisäksi muuta tietoa mahdollisesta altistumisestaan. Tällainen ”muu tieto” voi olla esimerkiksi Taysin Twitterissä, Facebookissa ja tays.fi:ssa julkaisema tiedote altistumisen mahdollisuudesta jossain paikassa.

Testausstrategian muutos tehdään hallitusti ja asteittain seuraten jatkuvasti testauskapasiteetin riittävyyttä, vastausviivettä sekä eri ryhmien testaamisen vaikutusta epidemianhallintaan. Toimia, joista ei ole osoitettavaa hyötyä epidemianhallinnassa, ei ole perusteltua jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut