Kansanedustaja Sari Tanus pitää käytävää Coxa-keskustelua äänestäjien aliarvioimisena – "Sanna Marin pystyy olemaan eri mieltä jopa itsensä kanssa"

KD:n lääkärikansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Sari Tanus pitää Coxasta ja Sydänsairaalasta käytävää keskustelua äänestäjien aliarvioimisena.

– Viime aikojen vilkas keskustelu Coxaan ja Sydänsairaalaan liittyen on osoittanut, kuinka politiikassa ajetaan surutta kaksilla rattailla. Olemalla samanaikaisesti kahta vastakkaista mieltä aliarvioidaan täysin äänestäjien kykyä ymmärtää käsittelyssä olevia asioita, Tanus kritisoi.

Kansanedustajan mukaan poliitikot ajavat asiassa kaksilla rattailla.

– Kun kuuntelee hallituspuolueiden tamperelaisten edustajien kommentteja aiheeseen liittyen ja toisaalta seuraa samojen edustajien toimia eduskunnassa ja ministeriön suuntaan, niin ei voi kuin hämmästellä. Tampereen valtuustossa kaikki haluavat säilyttää Coxan, Sydänsairaalan ja Finlabin. Hallituksessa teot osoittavat päinvastaista.

– Myös tamperelainen pääministeri ja kaupunginvaltuutettu Sanna Marin pystyy olemaan asiasta eri mieltä – jopa itsensä kanssa.

Tanus ottaa esille myös tuoreet sote-suunnitelmat.

– On tärkeä ymmärtää, että kyse ei ole hienojen rakennusten ja Coxan ja Sydänsairaalan kylttien säilyttämisestä vaan nimenomaan näiden Pirkanmaan lippulaivojen hiotun, kustannustehokkaan, potilaslähtöisen ja suurta potilastyytyväisyyttä aikaansaaneen toiminnan säilyttämisestä! Kustannustehokkuuden ja potilastyytyväisyyden luulisi olevan tärkeää myös uutta sote-esitystä tehtäessä, Tanus sanoo.

Kansanedustaja ottaa esille myös lääkärin ammattitaidon ja ammattietiikan.

– Se, mitä tutkimuksia ja hoitoja kukin potilas tarvitsee, perustuu ja pitää perustua lääkärien lääketieteelliseen arvioon ja lääketieteellisiin kriteereihin. Nämä eivät ole mitään hallinnollisia tai virkapäätöksiä! Virkalääkärivaatimukset ja niiden perustelut eivät ole kestäviä eivätkä ymmärrettäviä, Tanus jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut