Syyte: Romanit menivät myymälään Tampereella, vartija seurasi kauppareissua muutaman metrin päästä – vartijalle vaaditaan sakkorangaistusta syrjinnästä

Tamperelaiselle vartijalle vaaditaan sakkorangaistusta syrjinnästä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Aluesyyttäjä Joni Köykkä vaatii tamperelaiselle vartijalle sakkorangaistusta syrjinnästä. Tapahtumat ajoittuvat toukokuulle 2019, jolloin vartija oli työvuorossa kun tamperelaiseen myymälään tuli asioimaan romaniväestöä.

Syyttäjän mukaan vartija asetti ilman hyväksyttävää syytä kaksi romania eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan sen johdosta, että he ovat romaneja.

Toinen romaneista oli pukeutunut romanien kansallispukuun. Vartija oli syytteen mukaan välittömästi lähtenyt seuraamaan asianomistajia ja seurasi heitä muutamien metrien etäisyydeltä koko kaupassakäynnin ajan.

Vartijan käyttäytyminen asianomistajien kohdalla on ollut syyttäjän mujkaan poikkeuksellista ja sillä on luotu asianomistajia halventava tai nöyryyttävä ilmapiiri.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut