Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Museot suljetaan, aikuisten harrastukset tauolle, kirjastot palvelevat rajoitetusti – näin koronarajoitukset näkyvät Tampereella

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 3. maaliskuuta uusia suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ohjausryhmän uudet suositukset otetaan käyttöön myös Tampereella.

Ohjausryhmän linjauksen mukaisesti yläkoulut ja toinen aste ovat etäopetuksessa 8.–28. maaliskuuta.

Etäopetuksen lisäksi Tampereen kaupunki ottaa käyttöön myös muita tiukkoja rajoitustoimenpiteitä, jotta nopeasti kiihtyvä koronaepidemia ja tarttuvampien virusmuunnosten leviäminen saataisiin hallintaan.

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa 8.–28. maaliskuuta ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä opetus- ja kulttuuriministeriön määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua sisätiloissa yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että toiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vuosina 2002–2007 syntyneiden harrastustoiminta on suljettu 8.–28. maaliskuuta ellei opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n turvaohjeistusta voi noudattaa. Turvaohjeissa mainitaan muun muassa yli 12-vuotiaiden maskien käytöstä, puku- ja pesuhuonetilojen käyttörajoituksista sekä siitä, että toiminta tapahtuu vakiintuneessa ryhmässä.

Uimahallissa mahdollistetaan kuntouttava ja vastaava toiminta. Uimahallit ovat avoinna uimahallien aukioloaikoina uimakoululaisille ja erityisuimakortin haltijoille. Aikataulu tarkentuu myöhemmin Tampereen kaupungin verkkosivuille.

Pirkanmaan yläkoulut ja toinen aste siirtyvät sittenkin etäopetukseen, aikuisten harrastukset tauolle – koronanyrkiltä uudet linjaukset kolmeksi viikoksi

Nuorisotilat pysyvät suljettuina 8.–28. maaliskuuta ennen vuotta 2008 syntyneiltä. Toimintaa toteutetaan suljetuissa pienryhmissä, joihin on ilmoittauduttu ennakkoon. Nuorisotiloissa noudatetaan yleisiä turvallisuusohjeita huomioiden turvavälit, maskin käyttö, käsihygienia ja että tiloihin tullaan ainoastaan terveenä.

Kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina 8.–28. maaliskuuta, ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, mikäli opetus voidaan toteuttaa OKM:n ja THL:n turvaohjein.

8.–28. maaliskuuta Tampereen kirjastoissa on mahdollista vain varausten nouto, aineiston palauttaminen sekä tietokoneen lyhytaikainen käyttö. Lainausalueelle on lisäksi tuotu pieni valikoima aineistoa lainattavaksi. Kokoelma- ja oleskelutilat on suljettu. Kirjastoautojen iltareittejä jatketaan, mutta autossa voi asioida vain yksi asiakas kerrallaan. Kaikkien kirjastoissa asioivien tulee käyttää maskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Museokeskus Vapriikki, Museo Milavida, Tampereen taidemuseo, Muumimuseo, Sara Hildénin taidemuseo ja Kulttuuritalo Laikku ovat suljettuina yleisöltä 8.–28. maaliskuuta. Muumimuseon sulku jatkuu 16. huhtikuuta saakka näyttelyvaihdon vuoksi.

Vapriikin museoravintola Valssi myy lounasta mukaan arkisin ja kahvilatuotteita tiistaista perjantaihin. Vapriikin museokauppa on auki tiistaista perjantaihin. Kahvila Amurin Helmi myy lounasta mukaan arkisin ja kahvilatuotteita arkisin sekä lauantaisin.

Tampereen kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan kuuden henkilön rajoitusta 8.–28. maaliskuuta.

Tampereen kaupungin toimipisteissä noudatetaan laajaa maskisuositusta.

Tampere alkaa jakaa ruokakasseja etäopetuksessa oleville koululaisille – ensimmäiset kassit jakoon tiistaina

Juttua muokattu: Tarkennettu otsikkoa.