Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oli sateinen marraskuun ilta, kun Paasikiventiellä ajettiin ylinopeuksia oikein urakalla – Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle tuntuvia sakkorangaistuksia

Pirkanmaan käräjäoikeus on tällä viikolla käsitellyt kahta törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, jotka sattuvat samalle päivämäärälle marraskuussa 2020 ja myös samalle tieosuudelle. Teoista syytetyt ovat kaksi eri henkilöä.

Ajankohta on ollut illalla ja sääolosuhteet haastavat. Tästä huolimatta ensimmäinen vastaajista on syyttäjän mukaan ajanut ensin 12-tiellä 156 kilometrin tuntinopeutta ja sen jälkeen jatkanut menoa Paasikiventiellä noin 120 kilometrin tuntivauhtia. Hän on kääntynyt Lielahden suuntaan, jossa vauhti on ollut edelleen 110–120 kilometrin välimaastossa siitäkin huolimatta, että nopeusrajoitus alueella on 50 kilometriä tunnissa. Syyttäjä vaatii hänelle 100 päiväsakon rangaistusta.

Toisen miehen osalta yksityiskohdat ovat lähestulkoon samat. Mies on Paasikiventiellä ohitellut ajoneuvoja noin 110–120 kilometrin tuntivauhtia ajaen. Nopeusrajoitus kyseisessä kohdassa on 70 kilometriä tunnissa. Matka on jatkunut Lielahteen, jossa vauhti on ollut edelleen 120 kilometriä tunnissa. Syyttäjä vaatii miehelle 80 päiväsakon suuruista rangaistusta.

Molemmista tapauksista on olemassa videotallenteet.