Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riskiryhmien rokotukset laajenevat Tampereella 50–59-vuotiaisiin

Riskiryhmien koronarokotukset laajenevat uusiin ikäluokkiin Tampereella. Nyt ajan rokotukseen voivat varata myös 50–59-vuotiaat tamperelaiset, jotka kuuluvat riskiryhmään 1. Samaan riskiryhmään kuuluvien 60–69-vuotiaiden rokotukset jatkuvat edelleen.

Riskiryhmään 1 kuuluvat 50–69-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkossa tai puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22) tai terveysasemalle (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15). Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Riskiryhmän rokotuksia annetaan ajanvarauksella kaikilla kaupungin terveysasemilla, myös Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan, keskustan ja Tesoman asemilla. Ajan voi varata mille tahansa terveysasemalle. Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastiedoista.

Riskiryhmien rokotuksiin käytetään AstraZenecan rokotetta, jota tämän hetkisen kansallisen ohjeistuksen mukaisesti annetaan vain alle 70-vuotiaille. Tampereella on käynnissä myös yli 80-vuotiaiden rokotukset, jotka siirtyvät ensi viikolla terveysasemilta Ratinan uuteen rokotusyksikköön. 70–79-vuotiaiden rokotukset alkavat, kun Tampereelle saadaan riittävästi yli 70-vuotiaille soveltuvia rokotteita.