Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan yläkoulut ja toinen aste siirtyvät sittenkin etäopetukseen, aikuisten harrastukset tauolle – koronanyrkiltä uudet linjaukset kolmeksi viikoksi

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki on linjannut, että alueella suositellaan etäopetusta yläkouluissa ja toisella asteella 8.–28. maaliskuuta. Etäopetus ei koske erityisen tuen oppilaita.

Koronanyrkki linjasi asiasta tänään keskiviikkona. Vielä viime perjantaina pandemiaohjausryhmä oli sitä mieltä, ettei etäopetukseen siirrytä.

Korkeakoulut jatkavat kevätkauden etäopetuksessa lukuun ottamatta pakollisia lähiharjoituksia ja -töitä.

Pirkanmaan koronanyrkki päätti samalla myös muista suosituksista ja rajoituksista, jotka ovat voimassa 8.–28. maaliskuuta.

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä opetus- ja kulttuuriministeriön määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat harrastaa sisätiloissa niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna ellei turvaohjeistusta voida noudattaa. Uimahallissa mahdollistetaan kuntouttava ja vastaava toiminta.

Lisäksi Pirkanmaalla suositellaan suljettavaksi nuorisotilat, kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetus, kylpylät ja yleiset saunat, kirjastot pois lukien nopea nouto ja palautus, museot, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, huvipuistot ja leikkipuistot.

Yksityistilaisuuksissa suositellaan olevan vain kuusi ihmistä kerrallaan. Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoituksesi kuutta ihmistä. Aluehallintovirasto päätti aiemmin viime viikolla, että Pirkanmaalla kokoontumisrajoitus on kymmenen henkilöä.

Pirkanmaalla on myös voimassa laaja maskisuositus sekä yleinen etätyösuositus.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri esittää pandemiaohjausryhmän linjauksesta julkisen liikenteen paikkamäärien rajoittamista Liikenne- ja viestintävirastolle. Aluehallintovirastolle esitetään tartuntatautilain mukaista päätöstä, joka koskee asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksiä.