Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Koskelassa sattuneen surmatyön uhria muistetaan perjantaina lähes 70 kaupungissa – idean taustalla tamperelainen Tuomas: "Kiusaamista ja väkivaltaa ei tule koskaan hyväksyä"

Helsingin Koskelassa sattunut, nuoren miehen hengen vaatinut surmatyö on herättänyt sittemmin huomattavasti yhteiskunnallista keskustelua. Tapahtumien poikkeuksellinen raakuus ja rankkuus ovat herättäneet paljon kysymyksiä, semminkin kun surman epäillyissä tekijöissä on ollut mukana nuoria, jotka ovat tunteneet uhrin pienestä lapsesta alkaen.

Perjantaina järjestetään lähes 70 suomalaiskaupungissa muistohetki uhrin muistolle. Idean takana on tamperelainen Tuomas Nurminen. Tampereella tilaisuus järjestetään Keskustorin Vanhalla kirkolla.

– Uhrin muistoa kunnioitetaan viemällä kynttilöitä näkyvälle paikalle koronarajoitukset huomioiden. Kyseessä ei siis koronan takia ole mikään kokoontuminen, johon ihmiset jäisivät viettämään aikaa, vaan viemme ainoastaan kynttilät paikalle, emme jää sinne viettämään aikaa, Nurminen huomauttaa.

Hän on tyytyväinen siihen, että sosiaalisen median ryhmässä esitetty ajatus sai nopeasti tukea taakseen.

– Oma ajatukseni ideassa liittyi vahvasti yhteisöllisyyteen ja siihen, ettei kiusaamista ja väkivaltaa tule koskaan hyväksyä ja siihen tulee aina reagoida.