Karanteeniin määrätty ulkomainen työntekijä voi myös saada korvausta ansionmenetyksestä Suomessa

Tartuntatautipäivärahaa voi saada myös Suomen sairausvakuutukseen kuulumaton työntekijä.

Jos Suomessa työskentelevä työntekijä joutuu karanteeniin tai eristettäväksi eikä voi siksi tehdä ansiotyötä, hän voi Kelan mukaan olla oikeutettu tartuntatautipäivärahaan, vaikka ei kuuluisi Suomen sairausvakuutukseen.

Oikeus tartuntatautipäivärahaan voi olla EU- tai Eta-maiden tai Sveitsin kansalaisella. Tartuntatautipäivärahaa voi saada, vaikka ansiot olisivat pienet tai työntekijällä olisi lähetetyn työntekijän A1-todistus lähtömaasta.

Kelan mukaan tartuntatautipäivärahaa kannattaa hakea tässä tilanteessa, vaikka henkilö tietäisi, että ei kuulu Suomen sairausvakuutukseen.

Muiden kuin EU-maiden, Eta-maiden tai Sveitsin kansalaisten täytyy kuulua Suomen sairausvakuutukseen, jotta heille voidaan myöntää tartuntatautipäivärahaa.

Menetetyn palkan suuruinen tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä, jos kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt henkilön olemaan poissa työstä tai karanteenissa tai eristyksessä tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

Tartuntatautipäiväraha on siis saman suuruinen kuin ansiotyöstä kyseiseltä ajalta menetetty palkka. Kela toteaa, että tartuntatautipäivärahaa ei voida maksaa työnantajalle silloin, jos työntekijä ei kuulu Suomen sairausvakuutukseen.

Tartuntatautipäivärahaa voi hakea verkossa Kelan asiointipalvelussa. Hakemus on mahdollista toimittaa myös postitse.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut