Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusvoimien suuri harjoitus Pirkanmaalla: Sotilaspukuisia eri puolilla Tamperetta, liikennettä pysäytetään Hervannassa ja Pirkkalassa – ajoittain voi esiintyä laukausmelua

Panssariprikaatin johtama Pirkanmaa 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 8.-12.3.2021 Panssariprikaatin toiminta-alueella Pirkanmaalla.

Harjoitusjoukot näkyvät erityisesti Tampereella Hippostalolla, Tesoman ja Hervannan alueilla sekä Pirkkalan seudulla.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista sekä reserviläisiä Panssariprikaatin toiminta-alueelta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 820 henkilöä. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Kari Kaakinen.

Sotilaspukuisia harjoitusjoukkoja liikkuu Tampereen keskustan alueella jo sunnuntaina, 7. maaliskuuta. Ajoittain voi esiintyä laukausmelua. Harjoituksessa käytetään paukkupatruunoita. Maakuntajoukot harjoittelevat viikon aikana yhdessä poliisin kanssa muun muassa aluevalvontaa, johon liittyy liikenteen pysäytystä Hervannan ja Pirkkalan alueella.

Pirkanmaa 21 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omissa sodanajan tehtävissään sekä reserviläisten osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä. Yhtenä keskeisenä teemana harjoituksessa on viranomaisyhteistyö mm poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

Puolustusvoimien joukot harjoittelevat yhteistoimintaa pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa Tampereella.