IL: Tapparan puolustajalupaus on siirtymässä Pelicansiin – muutti nuorena Hervantaan kaksin isänsä kanssa

Siitä on kulunut noin vuosikymmen, kun Jari ja Toni Utunen muuttivat kahdestaan asumaan Tampereen Hervantaan Kokkolasta.

12-vuotiaan Toni-pojan osalta oli syytä ennustella, että miehellä olisi edessään huomattava ura jääkiekkoilijana. Se vaati isältä huomattavia taloudellisia panostuksia, mutta ne kannattivat.

– Tonin uraa on rakennettu päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan. Jo pienenä oli havaittavissa, että poika pärjää vanhempienkin kiekkoilijoiden kanssa. Sitten on lähdetty katsomaan, mihin rahkeet riittävät, kertoi Jari Utunen Tamperelaisen haastattelussa tammikuussa 2019.

Vuosien varrella rahkeet ovat riittäneet siihen asti, että Utunen on päässyt osaksi Tapparan pelaavaa kokoonpanoa. Poikkeusaikana kilpavarustelu on ollut kuitenkin kovaa, ja Utusella on ollut välillä vaikeuksia mahtua joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Nyt maisema onkin vaihtumassa. Iltalehden mukaan Utunen siirtyy ensi kaudeksi Lahden Pelicansin riveihin.

Joukkuetta valmentaa Tommi Niemelä, joka on valmentanut aikoinaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestarimaajoukkuetta. Utunen oli kapteenina, kun kultaa tuli vuonna 2018.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut