Ensin oltiin Levin hiihtohississä, sitten Aku Ankan haastattelussa – Näin Taija Holm päätyi täyttämään Blind Channelin kalenteria

UMK: Taija Holm kieltäytyi kahdesti euroviisuryhmästä. Nyt kevät kuluu sopiessa haastatteluja ympäri Eurooppaa.

Viestinnän ja markkinoinnin puuhanaisella Taija Holmilla ei ole kevään aikana vapaa-ajan ongelmia. Muutaman kuukauden aikana katsotaan, miten pitkälle UMK-voittaja Blind Channelin tie vie kevään Euroviisuissa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Elettiin 22. joulukuuta viime vuonna, kun viestinnän ja PR:n tamperelaisen monitoiminaisen Taija Holmin puhelin soi Levin hiihtohississä.

– Mulla on kahdeksan minuuttia aikaa.

Soittajana oli Ranka-yhtiön pomo Riku Pääkkönen, joka halusi Holmin mukaan edustamansa yhtyeen Uuden Musiikin Kilpailu -finaaliprojektiin. Hissimatkan aikana Holm kieltäytyi kahdesti.

– Kuuntele se biisi, sanoi Pääkkönen.

Illalla Holm lopulta kuunteli biisin.

– Ensikuuntelun jälkeen yhteistyön alkaminen oli selvä asia.

Lähes päivälleen kaksi kuukautta myöhemmin Holm istuu työhuoneensa sohvalla ja täyttää Blind Channel -yhtyeen kalenteria niin sanotusti vapailla oikeuksilla. Väliin on mahtunut joulun alla kuullun biisin ylivoimainen UMK-voitto, joka tietää sitä että mikäli korona suo, Blind Channel lähtee Rotterdamiin edustamaan Suomea.

– Tapasin jätkät livenä ensimmäistä kertaa kenraaliharjoituksissa. Tämä oli siis päivää ennen varsinaista finaalia, kuvaa Holm koronarajoitusten vaikutuksia.

Seuraavan vuorokauden ja sitä seuranneen aamuyön aikana asianosaiset ehtivät tutustua paremmin. Voittoa juhlittiin nuorille miehille ominaisesti aamuun asti Torni-hotellissa.

– Itse lähdin jo neljältä nukkumaan. Otin poikien pystin varuiksi talteen, Holm tarkentaa voittopokaali kädessä.

Valjennut aamu alkoi hetken kuluttua vähän eri tavalla kuin moni ajattelisi.

– Soittelin pojille jo aamulla, että oletteko hereillä ja kuulemma olivat vähän nukkuneetkin. Se oli hyvä, sillä kello 11.30 aloitettiin videohaastattelut – neljä tuntia yhteen menoon.

Sittemmin nuorille miehille on tullut kalenteriin täytettä runsaasti. Holm arvioi, että ennen varsinaista euroviisuajankohtaa pojat ovat ehtineet tehdä satoja haastatteluja ympäri Eurooppaa.

Isosta organisaatiosta huolimatta Taija Holm hoitaa tämän kaikki. Apuna ovat bändin oma manageri Antti Eriksson sekä levy-yhtiöpomo Pääkkönen.

– Pojille on sovittu haastattelu Aku Ankkaankin. Lähtökohta on se, että kaikki tehdään, Holm kuvailee.

Bändin soittajat ovat syntyneet 1990-luvun lopussa. Holm kertoi, että asian tajuaminen finaalin alla herätti spontaanin naurahduksen: PR-osaaja voisi iän puolesta olla vaikka poikien äiti.

– Muuten jätkien kanssa ei tarvitse huolehtia. He ovat vuosikausia tähdänneet maailmalle ja toiminta on ollut sen mukaista, he ovat hyvin ammattimaisia.

Päivämääriä

22.12.2020 Taija Holm kuulee ensimmäistä kertaa Blind Channelin Dark Side -kappaleen. Tätä ennen hän on kieltäytynyt yhteistyöstä kaksi kertaa, kunnes innostuu biisistä.

19.2.2021 Taija Holm tapaa ensimmäistä kertaa Blind Channelin soittajat Mediapoliksessa.

20.2.2021 Järjestetään UMK-kilpailun finaali, jonka Blind Channel voittaa ylivoimaisesti.

18.5.2021 Järjestetään Euroviisujen ensimmäinen semifinaali Hollannin Rotterdamissa.

22.5.2021 Järjestetään Euroviisujen finaali.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut