Tampereen Ratikka saa kahdeksannen vaunun torstai-iltana – "Ratikka on tästä eteenpäin entistä tavanomaisempi näky Tampereella"

Ratikka saa kuluvan viikon aikana kahdeksannen vaunun. Arkistokuva. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereelle saadaan kahdeksas raitiovaunu myöhään torstai-iltana. Vaunun purku raiteelle tehdään perjantaiaamuna. Asiasta tiedottaa Tampereen Raitiotie Oy.

Tampereella ovat meneillään uusien kuljettajien koulutusajot, joiden yhteydessä seurataan niin raitiotiejärjestelmän kuin uusien raitiovaunujenkin toimintaa. Tampereella tällä hetkellä olevalla vaunulla on ajettu nyt yhteensä lähes 14 000 kilometriä.

– Vaunujen tuotanto tehtaalla on täydessä vauhdissa. Uusia vaunuja valmistuu enimmillään kolme kuukaudessa. Käyttöönottomenettelyt ovat vakiintuneet niin, että uudet vaunut saadaan liikennöitsijän käyttöön nopeasti niiden saavuttua Tampereelle. Ratikka on tästä eteenpäin entistä tavanomaisempi näky Tampereen katukuvassa, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo tiedotteessa.

Koeajojen pääpaino on liikenteenohjaajien ja kuljettajien koulutuksessa sekä koeajoissa testimatkustajien kanssa. Kevään aikana tullaan lisäksi tekemään valmistuvan ratainfran ja vaunujen käyttöönottoon liittyviä koeajoja.

Koeajoja suoritetaan tällä hetkellä arkipäivisin noin kello 8 ja 16 välillä. Ajopäivät tulevat pitenemään kevään aikana.

Raitiotien kunnossapitotöitä tehdään ympäri vuorokauden. Yöllä tehdään töitä, jotka häiritsisivät päivällä liikennöintiä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut