Valmentaja Matti Liimatainen lopetti yhteistyön Lotta Haralan kanssa – Yle: "Minulle ei kerrottu toimintakiellosta"

Tamperelaisvalmentaja Matti Liimatainen lopetti yhteistyönsä Lotta Haralan kanssa. Liimatainen kertoo olevansa pettynyt tapaan, jolla urheilija informoi valmentajaansa dopingrikkeensä aiheuttamasta toimintakiellosta. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelaisvalmentaja Matti Liimatainen on lopettanut yhteistyönsä aitajuoksija Lotta Haralan kanssa.

Liimatainen kertoo Ylen haastattelussa syyksi sen, ettei aituri kertonut hänelle dopingrikkeestä aiheutuneesta toimintakiellosta. Valmentaja sai tietää dopingrikkeestä samana päivänä kuin se kerrottiin julkisesti, eli 29. tammikuuta.

Sanavalmista Liimataista pidetään erittäin pätevänä yleisurheiluvalmentajana, jonka talliin kuuluvat muun muassa tamperelaiset Maria Huntington ja Miia Sillman.

– Hän oli ennen päätöstä hakeutunut omaehtoiseen toimintakieltoon eikä kertonut siitä minulle. Siitä meillä oli aika reilusti eri näkemys, että miten olisi pitänyt toimia, Liimatainen kertoo Ylelle.

– Yhteistyö loppui tässä kaksi viikkoa sitten. Ei se siihen dopingrikkeeseen liittynyt, vaan miten se hoidettiin. Eli luottamuspula. Syy oli se, että minulle ei kerrottu toimintakiellosta.

Harala antoi elokuussa Espoon gp-kilpailussa dopingnäytteen, josta löytyi viitteitä 5-metyyliheksaani-2-amiinista. Se on urheilussa kielletty piriste. Harala kertoi kärähdyksen syyksi sen, että hän oli vaihtanut kreatiinivalmistetta.

Valmentaja on harmissaan siitä, että hän oli vetänyt Haralalle harjoituksia aikana, jolloin urheilija oli toimintakiellossa mutta valmentaja ei siitä tietänyt.

Harala vahvistaa asian Ylelle.

– Matti koki sen, etten kertonut aloittaneeni vapaaehtoista toimintakieltoa, luottamuspulana. Asiantuntijatiimini kanssa yhteisymmärryksessä tehty päätös olla kertomatta kenellekään, oli täysin juridisiin seikkoihin perustuva. Matin päätös ei siis koske itse toimintakieltoa, vaan siitä aikaisemmin kertomatta jättämistä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut