Nyt myös Vasemmistoliitto ottaa kantaa Coxan ja Sydänsairaalan puolesta – "Toimiviksi osoittautuneille ratkaisuille on annettava tilaa"

Coxan tulevaisuus herättää nyt laajasti poliittista keskustelua. Jaana Hänninen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Paljon keskustelua viime viikkoina herättänyt Coxan ja Sydänsairaalan tulevaisuus on nyt poikinut kannanoton myös Pirkanmaan vasemmistoliitolta. Vasemmistoliitto vaatii, että palvelutuotanto on turvattava myös sote-uudistuksenkin jälkeen.

– Hallituksen sote-uudistuksen lähtökohta tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita julkisen sektorin työnä on kannatettava. Edellisen hallituksen pakkoyhtiöittämisestä ei kuitenkaan pidä mennä toiseen ääripäähän, vaan toimiviksi osoittautuneille ratkaisuille on annettava tilaa, toteaa piirihallitus.

Piirihallitus pitää tärkeänä, että myös Pirkanmaan ulkopuolella on mahdollista saada esimerkiksi kansainvälisesti korkeatasoista tekonivelosaamista Coxan kautta.

– Väestön ikääntyessä tekonivelleikkauksien määrä kasvaa. Paras mahdollinen hoito parantaa ikäihmisten hyvinvointia. Coxan ja Sydänsairaalan kaltaisia huippuyksiköitä ei voi perustaa tyhjästä hallinnollisilla päätöksillä, joten siksikin niiden toiminnan estäminen olisi vaarallista, piirihallitus toteaa kannanotossaan.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut