Tampereen ravintolat ja kahvilat voivat jatkaa terassilaajennuksia kesällä 2021 - saa laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan

Teemu Nurmi

Ravintolayrittäjät voivat jatkaa Tampereella vuonna 2020 myönnettyjä ja toteutettuja terassilaajennuksia kesän 2021 aikana, ja myös uudet toimijat voivat hakea laajennusta nykyisiin terasseihin.

Terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Laajennetusta alueesta ei peritä lisävuokraa, mikäli asiakaspaikkamäärää ei lisätä. Laajennusesityksissä tulee kuitenkin huomioida kevyen liikenteen sujuvuus ja muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat.

Kaupungilla on viime kesän (2020) tapaan myös tänä vuonna valmius joustaa voimassa olevasta terassiohjeesta väliaikaisten investointien minimoimiseksi. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Myönnettävät luvat ovat voimassa 31.10.2021 saakka. Terassien ympärivuotisuus arvioidaan tapauskohtaisesti, missä huomioidaan muun muassa terassin sijainti ja mahdollisuus talvikunnossapitoon.

Tampere tarjoaa vuokralle myös kaupungin mökkejä. Kaupungilla on tällä hetkellä 14 elintarvikemökkiä ja 29 muuta mökkiä, joista saa myydä pakattuja elintarvikkeita. Mökkejä vuokrataan ensisijaisesti jo toimiville yrityksille elintarvikkeiden pop-up-myyntiin. Tapauskohtaisesti voidaan yrittäjälle myöntää lupa myydä myös alkoholituotteita elintarvikkeiden myynnin ohessa.

Hakemuksia terassilaajennuksiin ja elintarvikkeiden pop-up -myyntiin otetaan vastaan lomakkeella 1.3.2021 alkaen.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut