Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiltä 50 kohdan vaaliohjelma Tampereelle: kävelyn ja pyöräilyn tasonnosto, olympiatason skeittihalli, mielenterveyspalveluihin jonottamatta... – "Vihreä Tampere on avoin, eurooppalainen 15 minuutin kaupunki"

Tampereen vihreät on julkaissut vaaliohjelmansa kampanja-avauksen yhteydessä tänään lauantaina.

Yli 50 kohdan ohjelma kattaa aupungin toiminnot kestävästä kaupunkikehityksestä köyhyyden torjumiseen ja kulttuurin turvaamisesta tasapainoiseen talouteen.

– Vihreä Tampere on avoin, eurooppalainen 15 minuutin kaupunki. Tampereella palvelut ja vapaa-ajan viettopaikat kuten myös lähimetsät ja luonto tulee olla saavutettavissa kävellen tai pyöräillen enintään viidessätoista minuutissa, linjaa pormestariehdokas Jaakko Stenhäll vihreiden tiedotteessa.

Ohjelman mukaan vetovoimaisen Tampereen kasvu halutaan ohjata keskustaan, alakeskuksiin sekä joukkoliikennevyöhykkeille ja samalla turvata viheralueet ja luonnon monimuotoisuus.

Kestävään liikenteeseen panostetaan ensi valtuustokaudella kävelyn ja pyöräilyn tasonnostolla, raitiotielinjan toteutuspäätöksellä Pirkkalan suuntaan ja lähijunaliikennettä edistämällä.

Vihreiden mukaan Tampereen kulttuuri- ja urheilutoimintaa tulee vahvistaa tulevan valtuustokauden aikana muun muassa luovien alojen toimintaedellytyksiä turvaavalla kulttuurikampuksella, olympiatason skeittihallilla sekä Hiedanrannan alueen omaleimaiset tapahtumatilat turvaamalla.

Ohjelmassa keskitytään myös vahvasti kunnan palveluihin, joiden merkitys on entisestään korostunut koronan myötä.

– Vihreät haluavat, että mielenterveyspalveluihin päästään jonottamatta. Tulevalla valtuustokaudella tulee toteuttaa terapiatakuu myös Tampereella”, toteaa Tampereen vihreiden puheenjohtaja Mira Isomäki tiedotteessa.