Tampereella ei tartuttu hallituksen suositukseen: yläluokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat palaavat kouluun talvilomalta – "Ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen"

Tampereella perusopetuksen yläluokat ja toinen aste jatkavat normaalisti lähiopetuksessa talviloman jälkeen.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi perjantaina, että Pirkanmaalla ei ole tällä hetkellä epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen. Ohjausryhmän suosituksen mukaisesti Tampereella perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaat tulevat siis talviloman jälkeen 8. maaliskuuta normaalisti kouluun.

Tampereen kaupunki tiedotti asiasta perjantaina alkuillasta.

Vielä torstaina hallitus linjasi suosituksesta, että kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla yläkoulut ja toinen aste siirtyvät etäopetukseen 8. maaliskuuta alkaen kolmeksi viikoksi. Lisäksi yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa suositellaan keskeytettäväksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia suositusten ja rajoitusten käytöstä. Ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisen tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä käsitteli asiaa perjantaina.

Pirkanmaalla on todettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käyttö on laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanteessa ei ole tapahtunut viime viikkoina olennaisia muutoksia. Koronan ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on noin 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden ja tartunnan jäljitys toimii Pirkanmaalla ketterästi. Sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen.

Tampereen kaupungin perusopetuksessa noudatetaan pandemiaohjausryhmän suositusta ja koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.2021. Pandemiaohjausryhmä seuraa koronatilannetta päivittäin. Ohjausryhmän suosituksen mukaisesti Tampereen kouluissa ylläpidetään valmiustasoa etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla. Tampereella on hyvä valmius siirtyä nopeasti etäopetukseen myös kouluittain, jos tilanne äkillisesti muuttuu.

Pirkanmaan alueelliset suositukset ovat muiltakin osin ennallaan ja niitä käsitellään seuraavassa pandemiaohjausryhmän kokouksessa ensi tiistaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut