Pirkkalan Citymarketin uusi kauppias palkkasi entiseen kauppaansa oman viinimestarin, tuleeko Partolaankin? – "Tuo on hyvä arvaus"

Näkökulma: Pirkkalan Citymarketin uusi kauppias toi entiseen kauppaansa Lahteen viinimestarin. Monenlaisia ideoita on Partolaankin.

Kauppojen ja ravintoloiden välisen raja-aidan madaltuminen on ollut viime vuosina moneen kertaan toistettu puheenaihe päivittäistavarakaupan tulevaisuutta koskevassa keskustelussa.

K-Citymarket Pirkkalan uusi kauppias Petri Putila puhuu tematiikasta yhä palavalla innolla.

– Korona on nopeuttanut kehitystä selvästi. Ravintolatason ruoka monessa eri muodossa on kasvava segmentti päivittäistavarakaupassa, vakuuttaa Putila.

Putila lupaa, että aiemmin muun muassa sushimyynnin edelläkävijänä Pirkanmaan päivittäistavarakaupoissa toiminut Pirkkalan Citymarket on kehityksessä mukana tosissaan.

Uusi kauppias näkee tulevaisuuden ruokakaupoissa yhä enemmän omia ravintoloita, joissa tehdään paikalla nautittavaksi ruokaa kaupan raaka-aineista tai myydään kotiin lämpiminä, kylminä tai puolivalmisteina.

Partolaan Lahden Paavolan K-Citymarketista siirtyvä Putila ehti kerätä vanhassa kaupassa valtakunnallista huomiota palkkaamalla ruokakauppaan ensimmäisenä oman viinimestarin. Lisäksi Paavolassa on oma jäätelötehdas. Myös Lahden maineikkaimman ravintolan Roux’n keittoja oli myynnissä Citymarketissa.

Kun ei asioida verkossa, vaan lähdetään kauppaan, pitää olla tarjolla elämyksiä.

– Kun ei asioida verkossa, vaan lähdetään kauppaan, pitää olla tarjolla elämyksiä. Siihen suuntaan omat tekemiset täälläkin painottuvat.

Putilan mukaan Pirkkalan Citymarketissa kaupan perusta on niin vahvassa kunnossa, että uutta toimintaa voidaan kehittää ja ottaa käyttöön nopeallakin aikataululla. Ensimmäisen uutuuden hän lupaa jo maaliskuun aikana. Viinimestari?

– Tuo on hyvä arvaus.

Putila muistuttaa, että raja-aidan mataloituminen näkyy myös ravintoloiden tekemisissä. Korona-aikana on avattu uutta liiketoimintaa tarjoamalla ravintolaruokaa kauppoihin esimerkiksi valmisruokana tai ravintolan brändin mukaan nimettyinä elintarviketuotteina. Uusi kauppias ilmoittaa olevansa kiinnostunut kaikenlaisesta yhteistyöstä paikallisten ravintolatoimijoiden kanssa.

– On hyvä, että kummallakin puolella ymmärretään yhteistyön hyödyt sekä ravintoloille että kaupalle

Citymarket ei ole Partolassa yksin. Joulukuussa Prismaksi muuttunut Pirkkalan S-market toi lanseerasi yhteistyön useammankin paikallisen ravintolabrändin kanssa ja drive-in-kaistan, jolta annokset voi hakea mukaan.

– On vain hyvä asia, että kilpailijakin nostaa omaa tasoaan. Se haastaa meidät kehittämään omaa toimintaamme, sanoo Putila.

Petri Putila

K-Citymarket Pirkkalan uusi kauppias

aiemmin Lahden Paavolan Citymarketin kauppiaana, sitä ennen eri tehtävissä eri Citymarketeissa vuodesta 2004.

37-vuotias

asuu Pyynikillä, vaimo ja kolme lasta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut