Tampereen Polkupyöräilijät pettyi Sport Campukseen – "Pyöräilyn pääreitit on unohdettu"

Tampereen polkupyöräilijät on pettynyt näkymään pyöräliikenteen tulevaisuudesta Hakametsän tulevan Sport Campuksen alueen läpi. Yhdistys on toimittanut asiasta julkisuuteen tiedotteen.

– Julkaistuissa havainnekuvissa ei näy yleiskaavan mukaisia pyöräliikenteen pääreittejä, joiden on määrä kulkea alueen läpi itään Sammon valtatielle sekä pohjoiseen Kissanmaankadulle. On huolestuttavaa, että pyöräilyn pääreitit on unohdettu havainnekuvista. Tiivistelmää tarkemmin tutkiessa käy ilmi, että niitä ei ole saatu sovitettua suunnitelmaan odottamallamme tavalla.

– Yleiskaavan mukaan pääreittien tulee olla nopeita, sujuvia ja turvallisia, jonka vuoksi pyöräliikennettä ei voi sulauttaa tapahtuma-aukioon. Pyöräreitit tulee erotella jalankulusta, toteaa Tampereen polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Heikki Kerppilä.

Puheenjohtajan mielestä tulee olo, ettei pyöräilyä ole ajateltu laisinkaan kokonaisuutta suunniteltaessa.

– Huonoon tilanteeseen Hakametsän Sport Campuksella on päädytty osin siksi, että pyöräliikenteeseen vaikuttavat asiat on suunniteltu ennen pyöräliikenteen ratkaisuja, Kerppilä jatkaa.

– Jotta vastaavanlaisilta unohduksilta vältyttäisiin, esittää Tampereen polkupyöräilijät yhtenä kuntavaalitavoitteenaan, että Tampereen kaupunki perustaisi organisaatioonsa pyöräliikennekoordinaattorin tehtävän, hän esittää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut