Niko Ranta-aho vaati vapaaksi pääsyä Pirkanmaan käräjäoikeudelta – mies pysyy edelleenkin vangittuna

Useista törkeistä huumerikoksista epäilty Niko Ranta-aho pysyy vangittuna. Asiasta päätti Pirkanmaan käräjäoikeus perjantaina. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Useista raskaista rikoksista epäiltynä vangittu pirkanmaalaislähtöinen liikemies Niko Ranta-aho on hakenut vapauttamistaan Pirkanmaan käräjäoikeudelta niin, että hän vastaisi syytteisiin useammasta törkeästä huumausainerikoksesta vapaalta jalalta.

Vangitseminen liittyi rikoskokonaisuuteen, joka koostuu muun muassa huumausainerikoksista sekä talousrikoksista. Kokonaisuus on erillinen niin sanotusta Katiska-vyyhdistä.

Vangitsemisasiaa käsiteltiin perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa, ja käsittelyn lopputulos on se että Ranta-aho pysyy edelleen vangittuna.

Ranta-aho on saanut huomattavasti julkisuutta niin sanotun Katiska-tutkinnan keskeisenä syytettynä. On arvioitu, että Katiskan tuomiot annetaan huhtikuussa 2021. Ranta-aholle vaaditaan tästä 13 vuoden mittaista vankeusrangaistusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut