Itä-Uudenmaan poliisi aloittaa esitutkinnan väkivaltaisista koirankoulutusvideoista – Julkisuuteen tulleilla videoilla esiintyviä epäillään eläinsuojelurikoksesta

Itä-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan julkisuudessa viime päivinä olleiden koirien koulutusvideoiden pohjalta.

Suojelukoirien harjoituksista salaa kuvatuilla videoilla näkyy väkivaltaista koirien kohtelua ja laittomien, kipua tuottavien välineiden käyttöä. Asia tuli julkisuuteen, kun Yle keskiviikkona julkaisi jutun aiheesta.

Videoiden ja keskusteluiden perusteella poliisi katsoo, että on syytä epäillä eläinsuojelurikosta.

Poliisin tietojen mukaan osa julkisuudessa olleesta video- ja kuvamateriaalista on kuvattu Itä-Uudenmaan poliisin alueella. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro asiasta enempää, mutta lisää tietoa luvataan ensi viikolla.

Ylen jutussa Oikeutta eläimille -järjestö kertoo tehneensä poliisille tutkintapyynnöt 15 ihmisestä ja kolmesta koulutuksia järjestävästä yhdistyksestä, jotka ovat Saksanpaimenkoiraliitto, SPL Kotka ry sekä SPL Varsinais-Suomi ry.

Saksanpaimenkoiraliitto on ilmoittanut asettavansa Ylen ohjelmassa mainitut alaosastot SPL-Varsinais-Suomi Ry:n ja SPL-Kotka Ry:n väliaikaiseen toimintakieltoon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut