Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nokia rokottaa 49 ihmistä uudestaan – Syy: ilmakuplatekniikalla liian pieniä rokoteannoksia

Nokialla rokotetaan 49 henkilöä uudestaan vajaan rokoteannoksen vuoksi.

Nokian kaupunki tiedotti asiasta torstaina iltapäivällä.

Nokian terveyspalveluissa on omavalvonnan myötä havaittu, että BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotetta on annettu vajaa rokoteannos 49 nokialaiselle.

Virheellisen annoksen on voinut saada eilen keskiviikkona 24. helmikuuta. Kaikkiin asianomaisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja tarjotaan uutta rokoteaikaa rokotesuojan vahvistamiseksi.

Vajaa rokoteannos on aiheutunut THL:n hyväksymällä niin sanotulla ilmakuplatekniikalla, jolla pyritään saamaan rokotepullosta maksimaalinen lukumäärä rokotteita. Virheellinen annos on syntynyt, kun rokotuksessa on käytetty tuberkuliiniruiskua ja ilmakuplatekniikkaa. Tällöin annoskokoa ei tänään tulleen tiedon mukaan pystytä arvioimaan luotettavasti.

Nokian kaupungin mukaan havainto vajaista rokoteannoksista tehtiin heti rokotuspäivänä normaalin omavalvonnan yhteydessä. Terveyspalvelujen ammattilaiset ovat välittömästi selvittäneet, missä rokotustilanteissa on käytetty kyseistä tekniikkaa tuberkuliiniruiskulla.

– Olemme pystyneet aukottomasti selvittämään, että virheellisiä rokoteannosmääriä on annettu vain 24. helmikuuta Tuolloin rokotettujen nokialaisten ei tarvitse olla yhteydessä kaupungin terveyspalveluihin oman tilanteensa selvittämiseksi vaan terveyspalveluista otetaan heihin yhteyttä. Pahoittelen virhettä ja asiakkaillemme siitä aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa, sanoo Nokian johtava ylilääkäri Katja Ylitolva.

THL on tänään tarkentanut ohjeistustaan BioNTech-Pfizerin koronarokotteen käyttövalmiiksi saattamisesta.