Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastuslaitos testaa toimintavalmiusaikojen toteutumista Tampereella – testit alkavat ensi maanantaina

Pirkanmaan pelastuslaitos tarkastelee pelastusyksiköiden toimintavalmiusaikojen toteutumista Tampereen itä- ja eteläpuolen kaupunginosissa sekä Pirkkalassa Partolan alueella kevään aikana.

Tarkastelu tapahtuu maalis-huhtikuun aikana arki-iltapäivisin klo 15 - 17 sekä viikonloppuisin lauantaina. Toiminta alkaa ensi maanantaina.

Testien taustalla on se, että Tampereen keskustan tiivistyminen sekä muuttuneet liikenneolosuhteet ovat muuttaneet pelastuslaitoksen perinteisiä hälytysreittejä. Toimintavalmiusaikatarkastelun tarkoituksena on kerätä tietoa eri alueiden saavutettavuudesta ja kehittää pelastuslaitoksen toimintaa.

Tarkastelun pohjana ovat riskialueet, joihin suunnitellaan tulevaisuudessa uusia paloasemia. Tarkastelusta saatuja tietoja käytetäänkin hyväksi paloasemien sijoittelun suunnittelussa.

Valmiusaikojen tarkastelussa testataan myös erilaisten pelastusyksiköiden ominaisuuksia ja käytettävyyttä kaupunkiliikenteessä. Perinteisen pelastusyksikön lisäksi pelastuslaitoksella on käytössä kevytyksiköitä, joissa on kahden hengen miehitys.

Näiden yksiköiden tavoitteena on saavuttaa onnettomuuden kohde mahdollisimman nopeasti ja alkaa ensitoimenpiteet ennen lisäavun saapumista.

Tarkastelujakson aikoina pelastuslaitoksen pelastusyksiköt toimivat ns. satelliittiyksikkönä ja lähtevät mahdollisiin tehtäviin Teiskontien ja Hakametsän alueelta, Lempääläntien alueelta sekä Pirkkalan Partolan alueelta. Tarkastelun aikana pelastusyksiköitä tarkastelevat kohteiden saavutettavuutta sekä pelastusreittejä.

Pelastusyksiköt voivat olla myös alueen huoltoasemilla, mutta kaikki liikkuminen ja oleminen huoltoasemilla toteutetaan voimassa olevien koronaohjeistuksien mukaan.