Syyllistyikö loma-osakkeita kaupitellut yhtiö kahteenkymmeneen petokseen? – Viisi Viroon kirjatun yhtiön suomalaista vastuuhenkilöä käräjillä Tampereella

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt laajaa petoskokonaisuutta, jossa syytettyinä on viisi loma-osakekauppaan erikoistuneen, Virossa toimivan yrityksen vastuuhenkilöä. He kaikki ovat suomalaisia.

Erikoissyyttäjä Minna Sihdon mukaan mainitut vastuuhenkilöt ovat syyllistyneet vuosien 2016 ja 2017 aikana yhteensä kahteenkymmeneen petosrikokseen.

Kuvio on ollut jokaisessa tapauksessa samanlainen: yhtiön vastuuhenkilöt ovat erehdyttäneet lomaosaketta ostavaa henkilöä osakekaupassa. Käytännössä tämä on toteutettu niin, että ostajalle on vakuutettu kaupantekovaiheessa, että hänen kannattaisi vaihtaa omistamansa lomaosake toiseen lomaosakkeeseen, joka menisi "helposti kaupaksi" ja josta tehtäisiin jälleenmyyntisopimus. Välirahaksi sovittu summa on suoritettu yhtiön tilille.

Osa osakekauppaa tehneistä eivät ole maksaneet välirahaa, osa on. Yhdessä esimerkkitapauksessa henkilö on luovuttanut omistamansa lomaosakkeen osakekirjan yhtiölle, ja maksanut yhtiön tilille 7 000 euroa. Toinen henkilö on vastaavassa tapauksessa suorittanut 5 000 euron välirahan. Useassa tapauksessa uhriksi joutunut on kertonut esitutkinnassa, että ei ole lähtökohtaisesti tavoitellut tämäntyyppistä tilannetta.

Yhtiön viidelle vastuuhenkilölle vaaditaan asiakokonaisuudessa erimittaisia sakko- ja vankeusrangaistuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut