Tampereen kaupungin satamajärjestys menee uusiksi – luonnos on nähtävänä nyt

Tampereen vuodelta 2009 peräisin oleva satamajärjestys uusitaan. Tavoitteena on vesiliikenteen ja sataman käytön turvallisuus, sujuvuus, toisten veneilijöiden huomioon ottaminen ja ympäristönsuojelu.

Uusi satamajärjestys on jatkossa sopimusehto, jota sataman käyttäjät sitoutuvat noudattamaan asioidessaan satamassa. Satamajärjestysluonnos on nähtävänä ja kommentoitavana 14. maaliskuuta saakka verkossa sivulla www.tampere.fi/veneily.

Satamajärjestys uusitaan muun muassa lakimuutosten takia. Satamajärjestyksellä on pitkä historia, ja se on perustunut aikanaan lakiin yksityisistä ja kunnallisista satamista. Tämä säädösperuste on kumottu jo 2014.

Satamajärjestys koskee kuuttatoista satamaa Näsijärvellä ja yhtätoista satamaa Pyhäjärvellä. Näiden satama-alueiden rajaukset löytyvät satamajärjestyksen liitekartoista. Myös muilla kaupungin omistamilla vesialueilla ja ranta-alueilla noudatetaan satamajärjestyksen tiettyjä pykäliä.

Satamajärjestyksessä esimerkiksi ohjataan aluksen ankkuroitumista ja kiinnittämistä, alusten liikennettä satama-alueella ja tavaran purkamista. Lisäksi satamajärjestys sisältää ympäristömääräyksiä ja määräyksiä siitä, miten toimitaan vahinkojen ja rikkomusten sattuessa.

Erinäisiä säädöksiä on myös muun muassa hylätyistä veneistä ja veneiden siirrosta vesille keväisin ja maalle ennen järvien jäätymistä.

Satamajärjestyksen ohella muita tärkeitä velvoittavia ehtoja on venepaikkojen vuokraehdoissa sekä satamien ympäristösuunnitelmassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut